Allt om Joshua – Ngannou

Anthony Joshua och Francis Ngannou möts i en omsusad tungviktsmatch i Riyadh på fredag. Boxning i världsklass och ett matchkort fullspäckat med spännande matcher väntar. Gör dig redo för Knockout Chaos!

Den före detta tungviktsmästaren Anthony Joshua och den tidigare UFC-mästaren i tungvikt Francis Ngannou är huvudnummer i boxningsgalan Knockout Chaos i Saudiarabien – ett jätteevent som kommer att sändas i över 200 länder världen över. Hitta alla odds här.

Efter två raka förluster mot Oleksandr Usyk 2021 och 2022 har den tidigare tvåfaldiga unifierade WBO-, WBA- och IBF-tungviktsmästaren, Anthony Joshua tre raka segrar under 2023. Dessa kom mot Jermaine Franklin, Robert Helenius och senast mot svensken Otto Wallin som han enkelt vann på teknisk knockout i boxningsgalan ”Day of Reckoning” i december.

Egentligen skulle Joshua möta Deontay Wilder efter matchen mot Wallin, men efter Wilders chockförlust mot Joseph Parker i samma gala i december ändrades planerna.

Enligt promotorn, Eddie Hearn, kommer en seger mot Ngannou ta Joshua ett steg närmare en fight om den obestridda världsmästartiteln, så det här är en match som britten helt enkelt inte har råd att förlora. Den här fighten är också ännu en enorm chans för Ngannou att etablera sig i boxningsvärlden.

Innan Ngannou tog steget över till boxningsringen, var han en superstjärna och en grym striker inom MMA och krossade alla konkurrenter på sin väg till att ta UFC:s tungviktsbälte 2021.

Detta är endast den tidigare MMA-veteranens andra proffsmatch i boxning, men han gjorde kanske den bästa proffsdebuten genom tiderna när han mötte VBC-mästaren i tungvikt – Tyson Fury i oktober förra året.

Få hade trott att Ngannou skulle ha någon som helst chans mot Fury eftersom han, även inom MMA, inte var den mest tekniska strikern, men han visade prov på både överraskande bra teknik och på tålamod som man skulle förvänta sig av en erfaren boxare.

Trots att han inte vann matchen, så vann han vann dock boxningsvärldens respekt och beundran eftersom han lyckades knocka Fury och pressa honom hårt i matchen, och han förlorade endast via ett delat domslut.

Joshua vet hur man boxas, men Ngannou vet hur man slåss – den här fighten kan bli något riktigt speciellt!

Detta storevent kommer också att bjuda på ett imponerande underkort som inkluderar läckra matcher som till exempel Zhilei Zhang mot Joseph Parker om WBO:s interimtitel i tungvikt; Rey Vargas mot Nick Ball om WBC:s fjäderviktstitel och det helbrittiska mötet i lättvikt om Europatiteln mellan Mark Chamberlain och Gavin Gwynne med mera.

Hos Bethard hittar du alla odds på Anthony Joshua – Francis Ngannou och du kan betta live här.