Nedsläpp för SHL-slutspelet 2024

SHL:s grundserie spelades färdig i tisdags med Färjestad som klara serievinnare i omgången innan. Nu väntar ett rafflande slutspel som drar igång ikväll med åttondelsfinaler.

Rögle och Örebro knep de sista slutspelsplatserna i den sista omgången efter stor dramatik och gör därmed sällskap med Luleå och Timrå i åttondelen och Bethard är med i all action med de hetaste oddsen.

Åttondelsfinalerna spelas i bäst av tre matcher och vinnarna av den matchserien kommer att stöta på betydligt hårdare motstånd i kvartsfinalserien, då de ställs mot lagen som sluttade etta och tvåa i grundserien, det vill säga Färjestad och Växjö.

 

Så här spelas åttondelsfinalerna:

Torsdag 14 mars: Örebro – Luleå och Rögle – Timrå

Lördag 16 mars: Luleå – Örebro och Timrå – Rögle

Måndag 18 mars: Luleå – Örebro och Timrå – Rögle

 

Snabbfakta om åttondelslagen:

Inför måste-matchen mot Linköping i grundseriens sista omgång hade Örebro förlorat fyra matcher på raken. Efter 2-2 vid full tid lyckades laget vinna på övertid, vilket såg till att Örebros säsong lever vidare.

Luleå hade en dyster bortastatistik i februari med fem raka förluster, men har sedan dess radat upp tre raka bortasegrar vilket borde båda gott inför bortamötet mot Örebro.

Örebro vann alla fyra möten mot Luleå i grundserien och tre av de fyra matcherna var målsnåla affärer som slutade 2-1.

Rögles hemmaform sedan början av december har varit dyster läsning för sina supportrar, med 10 förluster på sina 15 senaste, men de har dock vunnit tre av de fyra senaste.

Å andra sidan har Timrå, som inleder borta mot Rögle, förlorat fem av sina sex senaste på bortais.

Rögle vann dock tre av de fyra matcherna mot Timrå i grundserien och tre av matcherna såg fyra mål eller fler.

 

På fredag börjar dessutom det nervpirrande kvalspelet om vilket lag som får lämna SHL. I den ställs HV71 mot Oskarshamn i en serie om bäst av sju matcher. Det har varit fyra målrika affärer när dessa två lag har drabbat samman i årets grundserie med totalt 33 mål!

Du hittar all oddsen på vår hockeysida och du kan givetvis även spela live eller testa spelbyggaren.