Valioliigan siirrot kesä 2018

Valioliigan siirtoikkuna meni kiinni viime torstaina. Tänä vuonna seurat käyttivät rahaa 1.26 miljardin punnan verran, joka on hieman vähemmän kuin viime vuonna (1.4 miljardia puntaa). Täytyy kuitenkin muistaa että tämä siirtoikkuna meni huomattavasti aikaisemmin kiinni. Alla on jokaisen seuran siirrot ja kuinka hyvin mielestämme he onnistuivat.

Arsenal

Käytetty siirtoihin – 68.3 miljoonaa puntaa
Saatu siirroista – 8.5 miljoonaa puntaa

Arsenalin heikkous viime kaudella oli puolustus. He päästivät 51 maalia, joka oli vasta kahdeksanneksi paras saldo liigassa. Tähän ongelma kohtaan onkin nyt puututtu kun keskuspuolustukseen on tullut Sokratis Dortmundista ja puolustavan keskikenttäpelaajaan rooliin Uruguayn maajoukkuepelaaja Lucas Torreira Sampdoriasta. Maaliin saatiin myös Cechin tilalle Saksan maajoukkuevahti Bernd Leno.

Arvosana: 8

Sisään tulleet pelaajat:
Stephan Lichtsteiner (Juventus), Bernd Leno (Bayer Leverkusen), Sokratis Papastathopoulos (Dortmund), Lucas Torreira (Sampdoria) ja Matteo Guendouzi (Lorient)

Lähteneet pelaajat (Merkittävimmät):
Per Mertesacker (lopettanut), Santi Cazorla (vapautettu), Jack Wilshere (sopimus päättyi), Jeff Reine-Adelaide (Angers), Chuba Akpom (PAOK), Joao Virginia (Everton), Calum Chambers (Fulham – laina) Lucas Perez (West Ham)

AFC Bournemouth

Käytetty siirtoihin – 47.7 miljoonaa puntaa
Saatu siirroista – 18.3 miljoonaa puntaa

Bournemouthin ongelmat viime kaudella oli puolustuksessa sillä he päästivät 61 maalia joka oli valioliigan neljänneksi huonoin saldo. Tähän ei olla kuitenkaan puututtu ehkä tarpeeksi siirtoikkunan alla sillä ainoa puolustaja, joka tuli sisään oli espanjalainen Diego Rico ja hänkin on laitapakki. Keskikentälle tuli kuitenkin kaksi hyvää pelaajaa joten ehkä paremmalla keskikentällä puolustuskin paranee. Kolumbian maajoukkuepelaaja Jefferson Lerma tuli seuran siirtoennätyksellä Levantesta. Nuori Walesin maajoukkuepelaaja David Brooks siirtyi Sheffield Unitedista. Mielenkiintoista nähdä miten hän pärjää astetta korkeammalla tasolla.

Arvosana: 7.5

Sisään tulleet pelaajat:
David Brookse (Sheffield United), Diego Rico (Leganes) ja Jefferson Lerma (Levante)

Lähteneet pelaajat (merkittävimmät):
Benik Afobe (Wolves), Max Gradel (Toulouse), Adam Federici (Stoke), Lewis Grabban (Nottingham), Harry Arter (Cardiff city – laina)

Brighton & Hove Albion

Käytetty siirtoihin – 67.4 miljoonaa puntaa
Saatu siirroista – 7.5 miljoonaa puntaa

Brighton on panostanut tähän kauteen oiken kunnolla ja odotukset ovatkin nyt heidän kohdallaan korkeat. Viime kaudella Brightonin heikkoudet olivat maalienteossa ja siihen on nyt kunnolla puututtu kun sisään on tullut mm. Romanian maajoukuehyökkääjä Florin Andone sekä Iranin maajoukkuehyökkääjä ja Hollannin liigan maalikuningas viime kaudelta, Alireza Jahanbakhsh.

Arvosana: 8.5

Sisään tulleet pelaajat:
Leon Balogun (Mainz), Joseph Tomlinson (Yeovil), Florin Andone (Deportivo), Jason Steele (Sunderland), Bernardo Fernandes da Silva Junior (RB Leipzig), Hugo Keto (Arsenal), David Button (Fulham), Yves Bissouma (Lille), Percy Tau (Mamelodi Sundowns), Alireza Jahanbakhsh (AZ Alkmaar), Anders Dreyer (Esbjerg), Billy Arce (Independiente Del Valle), Leo Skiri (Molde), Peter Gwargis (Jönköpings Södra), Dan Burn (Wigan), Martin Montoya (Valencia)

Lähteneet pelaajat (Merkittävimmät):
Steve Sidwell (vapautettu), Jamie Murphy (Rangers), Connor Goldson (Rangers), Niki Mäenpää (Vapautettu), Sam Baldock (Reading), Jiri Skalak (Millwall), Dan Burn (Wigan – laina)

Burnley

Käytetty siirtoihin – 29.5 miljoonaa puntaa
Saatu siirroista – 0.0 miljoonaa puntaa

Burnley oli viime kaudella erinomainen seitsemännellä sijalla. Joukkueen puolustus toimi erinomaisesti, mutta hyökkäys onnistui tekemään vain 36 maalia. Tämä oli liigan vasta 15. paras saavutus. Jotta samanlainen sijoitus olisi mahdollista jälleen niin maalinteon on parannuttava. Tähän he hakevat parannusta Matej Vydrasta joka on mestaruussarjassa huippumaalintekijä mutta tällä tasolla vielä testaamaton. Isoja menetyksiä ei tullut jota voi myös pitää onnistumisena.

Arvosana: 7

Sisään tulleet pelaajat:
Vinnie Steels (York), Ben Gibson (Middlesbrough), Joe Hart (Man City), Matej Vydra (Derby County)

Lähteneet pelaajat (Merkittävimmät):
Scott Arfield (Rangers)

Cardiff City

Käytetty siirtoihin – 28.5 miljoonaa puntaa
Saatu siirroista – 0.0 miljoonaa puntaa

Sarjanousijalle voi tulla vaikeat paikat. Positiivista on että runko on pysynyt samana, mutta sisään ei ole tullut oikein yhtään valioliiga tason pelaajaa.

Arvosana: 5.5

Sisään tulleet pelaajat:
Josh Murphy (Norwich), Greg Cunningham (Preston), Alex Smithies (QPR), Bobby Reid (Bristol City), Victor Camarasa (Real Betis – laina), Harry Arter (Bournemouth)

Lähteneet pelaajat:
Lee Camp (Birmingham city), Omar Bogle (Birmingham city – laina), Greg Halford (Vapautettu)

Chelsea

Käytetty siirtoihin – 128.6 miljoonaa puntaa
Saatu siirroista – 41.3 miljoonaa puntaa

Seuran fanit varmasti toivoivat aktiivisempaa siirtoikkunaa, mutta Chelsean uusi valmentaja ei ole sellainen joka haluaa hankkia uusia pelaajia. Hän onkin joskus sanonut että siirtoikkunat ovat vain heikoille valmentajille. Ykkösmaalivahti Courtoisin lähtö korvattiin hyvin, mutta kalliisti Kepalla. Mateo Kovacicin hankkiminen oli loistava, mutta kannattajat olisivat halunneet hänet pysyvästi eikä vain lainalla. Ikkunan paras hankinta olikin Jorginho Napolista, josta tulee varmasti yksi valioliigan parhaimmista syöttäjistä tällä kaudella.

Onnistumisena voidaan ehkä pitää että Hazard ja Kante ovat vielä joukkueessa. Euroopan ikkuna on tietenkin vielä auki joten mitä vain voi vielä näiden osalta tapahtua.

Arvosana: 7

Sisään tulleet pelaajat:
Jorginho (Napoli), Robert Green (ilmaissiirto), Mateo Kovacic (Real Madrid – laina), Kepa Arrizabalaga (Athletic Bilbao).

Lähteneet pelaajat:
Thibaut Courtois (Real Madrid), Michy Batshuayi (Valencia – laina), Kurt Zouma (Everton – laina), Kenedy (Newcastle – laina). Näiden lisäksi 20 muuta nuorta pelaajaa siirtyi lainalle.

Crystal Palace

Käytetty siirtoihin – 9.5 miljoonaa puntaa
Saatu siirroista – 0.0 miljoonaa puntaa

Joukkue oli viime kaudella yhdestoista, mutta tälle siirtoikkunalle ei hirveästi rahaa ole käytetty. Pari kelpo pelaajaa tuli sisään ilmaiseksi. Yhtenä onnistumisena voidaan pitää että viime kauden parhaat pelaajat jatkavat joukkueessa.

Arvosana: 6.5

Sisään tulleet pelaajat:
Vicente Guaita (Getafe), Cheikhou Kouyate (West Ham), Max Meyer (Schalke), Jordan Ayew (Swansea – laina)

Lähteneet pelaajat:
Diego Cavalieri (vapautettu), Damien Delaney (vapautettu), Lee Chung-yong (vapautettu), Yohan Cabaye (Al-Nasr), Jaroslaw Jach (Caykur Rizespor – laina)

Everton

Käytetty siirtoihin – 80.8 miljoonaa puntaa
Saatu siirroista – 20.3 miljoonaa puntaa

Everton on varmasti yksi tämän siirtoikkunan onnistujista. Joukkue on vahvistanut niin puolustusta kuin hyökkäystäkin. Jopa kolme pelaajaa Barcelonasta on varmasti jonkin sortin ennätys. Tämän kauden Everton tulee olemaan hyvin liikkuva joukkue.

Arvosana: 9

Sisään tulleet pelaajat:
Richarlison (Watford), Lucas Digne (Barcelona), Joao Virginia (Arsenal), Bernard (Shakhtar Donetsk), Yerry Mina (Barcelona), Andre Gomes (Barcelona – laina), Kurt Zouma (Chelsea – laina).

Lähteneet pelaajat:
Joel Robles (Real Betis), Ramiro Funes Mori (Villareal), Wayne Rooney (D.C.United), Henry Onyekuru (Galatasaray – laina), Shani Tarashaj (Grasshopper – laina), Davy Klaassen (Werder Bremen), Ashely Williams (Stoke City – laina), Antonee Robinson (Wigan – laina), Kevin Mirallas (Fiorentina – laina), Callum Connolly (Wigan – laina)

Fulham

Käytetty siirtoihin – 102.0 miljoonaa puntaa
Saatu siirroista – 4.1 miljoonaa puntaa

Sarjanousija Fulham on laittanut puntia tuulemaan. Joukkue on vahvistunut useammalla hyvän tason pelaajalla ja heitä voidaan pitää yhtenä tämän siirtoikkunan onnistujista. Mm. Serin ja Zambo Anguissan hankinnat ovat olleet huomiota herättäviä.

Arvosana: 8.5

Sisään tulleet pelaajat:
Jean Michael Seri (Nice), Maxime Le Marchand (Nice), Fabricio Agosto Ramirez (Besiktas), Andre Schurrle (Dortmund – laina), Aleksandr Mitrovic (Newcastle), Alfie Mawson (Swansea), Calum Chambers (Arsenal – laina), Sergio Rico (Sevilla – laina), Joe Ryan (Bristol city), Luciano Vietto (Atletico Madrid – laina), Timothy Fosu-Mensah (Manchester United – laina), Andre-Frank Zambo Anguissa (Marseille)

Lähteneet pelaajat:
Ryan Fredericks (West Ham), David Button (Brighton), Tayo Edun (Ipswich)

Huddersfield Town

Käytetty siirtoihin – 42.9 miljoonaa puntaa
Saatu siirroista – 13.6 miljoonaa puntaa

Huddersfieldin ongelmat viime kaudella olivat maalinteossa sillä joukkue onnistui vain 28 kertaa maalinteossa. Nyt joukkueeseen hankitut pelaajat ovat nuoria ja erittäin potentiaalisia, mutta vaikea nähdä että he vielä tällä kaudella ratkaisisivat maalinteko ongelmat.

Arvosana: 6.5

Sisään tulleet pelaajat:
Ben Hamer (Leicester), Terence Kongolo (Monaco), Ramadan Sobhi (Stoke), Juninho Bacuna (Groningen), Jonas Lossl (Mainz), Erik Durm (Dortmund), Adama Diakhaby (Monaco), Isaac Mbenza (Montpellier – laina)

Lähteneet pelaajat:
Tom Ince (Stoke), Scott Malone (Derby), Michael Hefele (Nottingham), Robert Green (Chelsea)

Leicester City

Käytetty siirtoihin – 81.0 miljoonaa puntaa
Saatu siirroista – 75.1 miljoonaa puntaa

Leicesteriltä lähti aika paljon taitopelaamista kun kiukutteleva Riyad Mahrez lähti joukkueesta. Mahrezin lähtemistä on vaikea korvata vaikka joukkuehenki ehkä nyt parempi onkin. Puolustus näyttää myös vahvalta Pereiran ja Evansin tulon jälkeen. Maguiren pitäminen joukkueessa oli myös iso saavutus. Hyökkäys on kuitenkin arvoitus. Maalienteko näyttää olevan ehkä liikaa Vardyn harteilla.

Arvosana: 7.5

Sisään tulleet pelaajat:
Ricardo Pereira (Porto), Jonny Evans (West Brom), James Maddison (Norwich), Danny Ward (Liverpool), Rachid Ghezzal (AS Monaco), Filip Benkovic (Dinamo Zagreb), Caglar Soyuncu (Freiburg)

Lähteneet pelaajat:
Robert Huth (vapautettu), Ben Hamer (Huddersfield), Riyad Mahrez (Manchester City), Ahmed Musa (Al-Nassr), Islam Slimani (Fenerbahce), Leonardo Ulloa (Pachuca)

Liverpool

Käytetty siirtoihin – 167.9 miljoonaa puntaa
Saatu siirroista – 12.5 miljoonaa puntaa

Liverpool on ehkä tämän siirtoikkunan voittaja sillä he onnistuivat hankkimaan vahvistuksia juuri joukkueen heikkoihin kohtiin. Kaksi uutta pelaajaa keskikentälle, uusi maalivahti ja hyvä laituri antamaan taustatukea Salahille ja Manelle. Ehkä ainoana miinuksensa voidaan pitää käytettyä rahasummaa.

Arvosana: 9

Sisään tulleet pelaajat:
Fabinho (Monaco), Naby Keita (RB Leipzig), Zherdan Shaqiri (Stoke), Alisson Becker (AS Roma)

Lähteneet pelaajat (merkittävimmät):
Harry Wilson (Derby – laina), Ben Woodburn (Sheffield United – laina), Danny Ings (Southampton), Ryan Kent (Rangers – laina), Paulo Alves (Wolves), Emre Can (Juventus)

Manchester City

Käytetty siirtoihin – 63.1 miljoonaa puntaa
Saatu siirroista – 37.4 miljoonaa puntaa

Mestareiden siirtoikkuna oli aika hiljainen. Ainoa merkittävä siirto oli Mahrezin hankinta jo vahvaan hyökkäykseen. Joukkue on siis pysynyt lähes samana viime kaudelta joten muutoksia ei ennätysjoukkueeseen tarvinnutkaan hankkia.

Arvosana: 7

Sisään tulleet pelaajat:
Riyad Mahrez (Leicester), Claudio Gomes (PSG), Philippe Sandler (PEC Zwolle), Daniel Arzani (Melbourne City)

Lähteneet pelaajat (Merkitttävimmät):
Yaya Toure (vapautettu), Joe Hart (Burnley)

Manchester United

Käytetty siirtoihin – 70.9 miljoonaa puntaa
Saatu siirroista – 19.3 miljoonaa puntaa

Unitedin siirtoikkuna oli myös todella hiljainen. Mourinho halusi ainakin pari pelaajaa lisää, mutta seuranjohto ei siinnä onnistunut. Fred jäi joukkueen ainoaksi merkittäväksi hankinnaksi ja vaikea nähdä että he pystyvät tänäkään vuonna haastamaan paikallisvastustajaansa. Ilman David de Geaa, olis United ollut aika pulassa viime kaudella, ja puolustus voi olla joukkueen heikkous tälläkin kaudella.

Arvosana: 6.5

Sisään tulleet pelaajat:
Diogo Dalot (Porto), Fred (Shakhtar Donetsk), Lee Grant (Stoke)

Lähteneet pelaajat (Merkitttävimmät):
Michael Carrick (Lopettanut), Sam Johnstone (West Brom), Daley Blind (Ajax), Timothy Fosu-Mensah (Fulham – laina)

Newcastle United

Käytetty siirtoihin – 17.0 miljoonaa puntaa
Saatu siirroista – 45.7 miljoonaa puntaa

Tämän siirtoikkunan voittaja kun katsotaan rahallista voittoa. Mitään merkittävää parannusta joukkueeseen ei ole kuitenkaan tullut, mutta Ahsleyn tarjoamilla pelimerkeillä Benitez on saanut ihan kelpo joukkueen. Maalienteko voi olla tälläkin kaudella se joukkueen heikkous. Hyökkäykseen haluttiin hyvä kärkipelaaja ja käteen jäi Salomon Rondon lainadiilillä West Bromista. Ihan kelpo valioliiga pelaaja, mutta ei ehkä se huippuhyökkääjä jota fanit halusivat.

Arvosana: 7

Sisään tulleet pelaajat:
Martin Dubravka (Sparta Praha), Ki Sung-yueng (Swansea), Kenedy (Chelsea – laina), Fabian Schär (Deportivo), Yoshinori Muto (Mainz), Salomon Rondon (West Brom – laina), Federico Fernandez (Swansea)

Lähteneet pelaajat (Merkitttävimmät):
Massadio Haitara (Lens), Mikel Merino (Real Sociedad), Chancel Mbemba (Porto), Matz Sels (Strasbourg), Aleksandr Mitrovic (Fulham), Dwight Gayle (West Brom – laina)

Southampton

Käytetty siirtoihin – 54.5 miljoonaa puntaa
Saatu siirroista – 10.0 miljoonaa puntaa

Southampton säilyi viime kaudella vain vaivoin ja ei joukkueeseen ole hirveästi parannusta tullut. Puolustus sai hieman parannusta Jannik Vestergaardista, mutta hyökkäykseen olisi kaivattu vielä kovempaa kaveria. Elyounoussi ja Armstrong ovat osuneet ihan hyvin keskikentältä heikommissa sarjoissa, mutta valioliiga voi olla liian iso harppaus. Danny Ingsillä on loukkaantumisten jälkeen jälleen hyvä paikka saavuttaa tasonsa, mutta ei hänestäkään oikein yli 10 maalin miestä taideta tehdä.

Arvosana: 7

Sisään tulleet pelaajat:
Stuart Armstrong (Celtic), Mohamed Elyounoussi (Basel), Angus Gunn (Manchester City), Jannik Vestergaard (Borussia Monchengladbach), Danny Ings (Liverpool)

Lähteneet pelaajat (Merkitttävimmät):
Dusan Tadic (Ajax), Sofiane Boufal (Celta vigo – laina), Jordy Clasie (Feyernoord – laina)

Tottenham

Käytetty siirtoihin – 0.0 miljoonaa puntaa
Saatu siirroista – 2.2 miljoonaa puntaa

Tottenhamilla oli ehkä heikoin siirtoikkuna sitten miesvuosiin. Ainoana saavutuksensa voidaan pitää että Alderveireld ja Rose jäivät joukkueeseen. Molemmat halusivat lähteä, joten heidän pitäminen joukkueessa voi olla myös riski. Jos Pochettino saa heidät tyytyväisiksi niin silloin Tottenham on taas vahvempi.

Arvosana: 6

Sisään tulleet pelaajat:

Lähteneet pelaajat:
Keanan Bennetts (Borussia Monchengladbach), Anton Walkes (Portsmouth)

Watford

Käytetty siirtoihin – 31.3 miljoonaa puntaa
Saatu siirroista – 43.7 miljoonaa puntaa

Watfordilla oli viime kaudella heikkouksia puolustuksen kanssa sillä he päästivät sarjassa kolmanneksi eniten maaleja. Nyt joukkueeseen on tullut parempi ykkösmaalivahti ja pari laitapuolustajaa. Nämä ei välttämättä ole kuitenkaan riittäviä hankintoja tekemään puolutuksesta pitävämpää. Hyökkäys on ehkä aavistuksen heikompi kuin Richarlison lähti Evertoniin ja hänen tilalleen ei ole ainakaan saman tasoista hankittu.

Arvosana: 6.5

Sisään tulleet pelaajat:
Ben Wilmot (Stevenage), Gerard Deulofeu (Barcelona), Marc Navarro (Espanyol), Adam Masina (Bologna), Ken Sema (Ostersunds), Ben Foster (West Brom), Domingos Quina (West Ham)

Lähteneet pelaajat (Merkittävimmät):
Richarlison (Everton), Nordin Amrabat (Al-Nassr), Mauro Zarate (Boca Juniors), Costel Pantilimon (Nottingham)

West Ham United

Käytetty siirtoihin – 95.9 miljoonaa puntaa
Saatu siirroista – 13.5 miljoonaa puntaa

West Ham on ollut erittäin aktiivinen siirtomarkkinoilla tänä keväänä ja on yksi onnistujista. Joukkue päästi viime kaudella 68 maalia joka oli Stoken kanssa liigan suurin määrä. Siihen onkin panostettu kun Ryan Fredericks, Issa Diop ja Fabian Balbuena ovat siirtyneet joukkueeseen. West Ham ei kuitenkaan jäänyt tähän vaan hankki taitoa ja osaamista myös keskikentälle ja hyökkäykseen. Joukkueeseen tuli myös parempi ykkösmaalivahti Swanseasta. Pelaajiston osalta ei West Hamilta heikkouksia hirveästi löydy mutta voi kestää hetken että heidät saadaan pelaamaan joukkueena.

Arvosana: 9

Sisään tulleet pelaajat:
Ryan Fredericks (Fulham), Issa Diop (Fulham), Lukasz Fabianski (Swansea), Jack Wilshere (Arsenal), Andriy Yarmolenko (Dortmund), Fabian Balbuena (Corinthians), Felipe Anderson (Lazio), Xande Silva (Vitoria de Guimaraes), Lucas Perez (Arsenal), Carlos Sanchez (Fiorentina)

Lähteneet pelaajat (Merkittävimmät):
James Collins (vapautettu), Patrice Evra (vapautettu), Cheikhou Kouyate (Crystal Palace), Sead Haksabanovic (Malaga)

Wolverhampton

Käytetty siirtoihin – 69.8 miljoonaa puntaa
Saatu siirroista – 5.7 miljoonaa puntaa

Kolmas nousijajoukkue on panostanut tähän kauteen aika paljon. Sisään on tullut useampi laadukkaampi pelaaja, mutta silti joukkueen leveys ei ehkä ole riittävä valioliigaan. Rui Patricion ja Joao Moutinhon kaappaamiset nousijajoukkueeseen ovat olleet huomattavia saavutuksia. Wolvesin portugalilaiset voivat ollakin hyvin korkealla kauden jälkeen, jos vain pysyvät fyysisessä valioliigassa kunnossa.

Arvosana: 8.5

Sisään tulleet pelaajat:
Benik Afobe (Bournemouth), Willy Boly (Porto), Raul Jimenez (Benfica – laina), Rui Patricio (Sporting Lissabon), Leo Bonatini (Al-hilal), Ruben Vinagre (Monaco), Paulo Alves (Liverpool), Jonny (Atletico Madrid – laina), Adama Traore (Middlesbrough), John Kitolano (Odds BK), Leander Dendoncker (Anderlecht), Alexander Molberg (Hobro)

Lähteneet pelaajat (Merkittävimmät):
Benik Afobe (Stoke – laina), Roderick Miranda (Olympiakos – laina), Prince Oniangue (Caen), Rafa Mir (Las Palmas – laina), Barry Douglas (Leeds)

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ