Fullt fokus? 4/5

Då var det helg igen vilket innebär att det äntligen är dags för liga fotboll! Med bara ett fåtal omgångar kvar av dem europeiska toppligorna så kan vi allt jämt konstatera att samtliga top 5 ligorna har någon form av slutdramatik att bjuda på. Titelstriden i England, kampen om europaplatserna i Tyskland och bottenstriden i Spanien för att bara nämna några. Helgen är fullspäckad av godbitar så varför då inte börja lördagen med en fin dubbel.

Bournemouth – Tottenham.

Vi beger oss söderut för att följa årets sista tillställning på Vitaly Stadium. Och vilket år det har varit för Eddie Howes mannar. Ena veckan krossar man Chelsea med 4-0 för att sedan åka upp till Cardiff för att torska med 2-0. Ojämnhet är bara förnamnet på hur man kan beskriva detta lag. Man parkerar just nu på 14e plats i Premier League och därmed är kontraktet säkrat inför nästa säsong. Man har egentligen ingenting att spela för i denna matchen mer än att försöka bjuda supportrarna på en sista hemmaseger. Med spelare som Callum Wilson, Ryan Fraser och Joshua King i spetsen så har man alltid nära till ett mål framåt oavsett vilket motstånd som står på andra sidan.

Tottenham däremot ingår i en av dem absolut mest spännande europaplats striderna jag någonsin har skådat. Tillsammans med Chelsea, Arsenal och Manchester United så krigar man om dem två sista Champions League platserna. Trots att man bara för några veckor sedan hade ett behagligt avstånd ner till 5e platsen så har man med hjälp av 5 raka bortaförluster och endast 4 vinster på dem senaste 10 matcherna satt sig i en sits där man nu måste plocka minst en seger för att vara helt klara för en top 4 placering. Samtidigt som detta ska genomföras ska man redan på onsdag över till Holland för att försöka vända på ett 0-1 underläge mot ett pånyttfött Ajax. Var ligger egentligen fokuset hos Pochettinos mannar?

Jag väljer att rikta blickarna mot målmarknaden i denna matchen då jag känner att det kan sluta lite hur som helst. Linan jag har valt är över 2.5 mål till fina 1.64. Spelet sitter i 3/4 senaste inbördes möten och Bournemouth har löst spelet i 4/5 hemmamatcher mot top 6 klubbarna i år.

Levante – Vallecano

Från en tät toppstrid till en mer ångestfylld bottenkamp i den Spanska högstadivisionen. Levante tillsammans med Celta Vigo och Girona sitter på 37 poäng vardera efter 35 spelade omgångar och befinner sig endast 2 poäng över nedflyttningsstrecket. Vallecano däremot har hela 6 poäng upp till säker mark och måste definitivt plocka alla 3 poäng i mötet mot Levante för att ha en minsta chans att stanna kvar i La Liga till nästa säsong. Levante orkade stå emot i dryga timmen i senaste ligamatchen borta mot Barcelona innan Messi tog saken i egna händer och säkrade hem en 1-0 seger för katalanerna. Hemma i Valencia är formen dock klart bättre där man är obesegrade i dem 4 senaste matcherna (1 vinst och 3 oavgjorda). Och ingeting talar för att denna trenden ska brytas i lördagens drabbning mot Vallecano.

Bortalaget är nämligen sist placerade i tabellen på resande fot med endast 3 vinster på 17 spelade matcher. Man har dessutom hela 8 (!!) raka bortaförluster med totalt 20 insläppta mål. Någon längre motivering än så känner jag inte behövs för mitt spel i denna matchen. 1x till 1.29 anser jag är klart spelvärt med tanke på form och förutsättningar inför denna matchen.

Förmiddagens dubbel:

Bournemouth vs Tottenham – över 2.5 mål – 1.64.  (Avspark 13.30)
Levante vs Vallecano – 1x – 1.29  (Avspark 13.00)

Total odds: 2.14
Insats: 3 Units

Placerade spel: 116 st
ROI: 111.85%

Statistiken för mina tidigare spel finns att ta del av här: https://spreadsheet.se/r0rtbe

Glöm inte att samtliga spel ryggas på egen risk och spela endast för pengar ni har råd att förlora.

Trevlig helg på er alla. 
Robert