Spiken i kistan 7/5

Liverpool har gjort en otroligt fin säsong, 94 inspelade poäng med 3 poäng kvar att spela om. Allt kommer att avgöras under den sista omgången när man välkomnar ett starkt Wolves som har tagit poäng mot dem flesta topplagen i år. Manchester City reser söder ut för att möta ett redan klart Brighton och det ska till mirakel om Pep’s mannar ska bryta sin 13 matchers långa vinst streak.

Nog om Premier League, ikväll är det dags för returmötet i Champions League semi finalen där Liverpool ska försöka hämta upp ett 3-0 underläge mot ett utvilat Barcelona. Hemmalaget spelade  kvällsmatch så sent som i lördags borta mot ett urtaggat Newcastle. Tungt avbräck för Liverpool i den matchen där Mohammed Salah tvingades bäras ut på bår efter en otäck smäll mot huvudet och kommer att missa kvällens drabbning. Även Roberto Firmino kommer att stå över kvällens match då han fortfarande har skadebekymmer. Som ni hör så är det en näst intill omöjlig sits som Klopps mannar sitter i då man måste vinna med 4 mål för att gå vidare, det utan 2 av sina 3 viktigaste kuggar i anfallsspelet.

Jag känner spontant att den här matchen kan sluta hur som helst. Det finns en risk att stora ytor kommer att öppna sig bakåt i Liverpools försvar när man tvingas att ösa på framåt från minut ett. Båda lagen gör mål erbjuds i skrivande stund till oddset 1.55 vilket känns hett. Liverpool -8.5 bollinnehav till 2.15 (!!) känns också som ett bra spel där dem förväntas hålla i bollen stora delar av matchen och Barcelona lär agera avvaktande och uttnyttja kontringsmöjligheterna.

1 (2.55) – X (3.75) – 2 (2.70)

Vi får hoppas på en underhållande match och att Liverpool kan bjuda upp till lite dramatik ikväll.

Väl mött, 
Robert