Mäktiga Champions League

Oj oj oj… Vad ska man säga? Jag kan knappt förstå vad vi har fått skåda dem två senaste kvällarna. Som fotbollsälskare kan man ju inte annat än att älska livet just nu. I tisdags trodde jag att vi hade fått se en av dem mest otroliga vändningarna inom den Europeiska toppfotbollen, men bara 24 timmar senare så stod Tottenham för en minst lika kvalificerad insats borta i Amsterdam. För andra gången i historien så kommer vi att få uppleva ett hel engelskt möte i den mest prestigefyllda matchen inom klubblagsfotbollen.

Liverpool 4 – 0 Barcelona

Kanske skriver vi in den här matchen som den största av dem alla magiska kvällarna på Anfield som vi har fått genomskåda under åren. Ingen utöver Liverpool själva vågade ens tro att något sådant mirakel skulle ske. I Roberto Firmino och Mohammed Salahs frånvaro så steppade återigen Divock Origi upp och stod för 2 mål, även inhopparen Wijnaldum hade mäktat med 2 mål efter bara 10 minuter spelade. Matchens lirare skulle jag nog ändå säga att Trent Alexander-Arnold var, 2 assist och en mycket stabil insats defensivt. Blicken och prestationen han står för vid det avgörande    4-0 målet är något utöver det vanliga. Wow, och grattis till alla Liverpool supportrar (jag själv inkluderad) till andra Champions League finalen i rad.

Ajax 2 -3 Tottenham 

Kanske hade Tottenham och Mauricio Pochettino hämtat inspiration från ligakonkurenternas insats kvällen innan. Ett aningen trubbigt Tottenham inledde den här matchen ungefär som första mötet. Ajax utökade sin ledning redan efter 5 minuter och redan där kände man att den här matchen kändes avgjord. Bara en halvtimme senare ”punkterade” Marockanen Hakim Ziyech matchen med sitt 2-0 mål (3-0 totalt) och Holländarna vandrade in i halvlek med en fot i finalen. Kan Klopp så kan Pochettino, dryga kvarten in i andra halvleken så hade man likt Liverpool reducerat både en och två gånger och detta mötet levde i allra högsta grad. Resterande delen av matchen bjöd på målchanser åt båda hållen. Lloris stod för ett par fina räddningar och Onana lika så. MEN i den allra sista minuten av stopptiden så lyckas Dele Alli för andra gången i matchen hitta fram till brassen Lucas som hittar nätmaskorna och fullbordar inte bara sitt hattrick utan skickar också Tottenham till sin allra första internationella final! Otroligt kul för den Engelska fotbollen och Pochettino inte minst. Utan en enda värvning under dem två senaste transferfönstrena och spel på Wembley månader längre än planerat så kan man inte annat än att beundra det jobbet dem har lagt ner och den framgången dem äntligen får uppleva. Grattis säger vi till Tottenham!

Wanda Metropolitano, Madrid – Är scenen där den helengelska finalen kommer att spelas 1 Juni, 21.00.

Över till kvällens Europa League. Chelsea går vidare till final på ett mållöst oavgjort resultat eller vinst efter att ha spelat 1-1 borta i Tyskland. Med redan säkrat Champions League spel inför nästa säsong så ser jag ingen anledning till att man kommer att spara på något ikväll. Jag förväntar mig att Eden Hazard spelar och att chelsea tar en komfortabel seger ikväll. Frankfurt torskade borta mot Benfica med 4-2 i kvarten och släppte in 6 (!!!!) ja ni såg rätt, 6 mål i en och samma halvlek i helgens ligamatch borta mot Bayer Leverkusen.

Arsenal har en 3-1 ledning att luta sig tillbaka mot när man under kvällen reser till Valencia och ska försöka spela till sig en finalplats och ta vara på den sista rimliga vägen in i Champions League spel till nästkommande säsong.

Jag tror det blir en helengelsk final även här och väljer att investera 2 Units på Chelsea vinst samt Arsenal att kvalificera sig till ett total odds på 1.80.

Ha det gott. 
Robert