Tidig seriefinal 16/5

Nyss hemkommen från de brittiska öarna och en mycket trevlig Premier League avslutning på plats. Trots en andraplats för mitt kära Liverpool så kan vi bara konstatera att årets upplaga av den engelska högstadivisionen har varit någonting utöver det vanliga. Vi tackar Premier League för i år och blickar framåt mot dem Europeiska finalerna.

IFK Göteborg – Malmö FF. Avspark 19:00

Den otippade tvåan mot serieledarna (inför omgång 9) ska ikväll göra upp om en tidig seriefinal. Ett klassiskt möte som allt som oftast bjuder upp till magiska tillställningar och stora publikfester. Extra speciellt för ikväll är att det äntligen är dags för den riktiga hemmapremiären för blåvitt. Efter 3 raka vinster och 9 gjorda mål på Nya Ullevi så är det hög tid att flytta hem till Gamla Ullevi. Med fulla läktare en fantastisk vårkväll så vågar jag nästan utlova att att det kommer bli en match att minnas.

IFK Göteborg har för tillfället 16 poäng med en poäng upp till ledande Malmö. Man tog så sent som i måndags en blytung trepoängare borta på Östgötaporten trots att Peking ägde stora delar av matchen. En trupp med starkt självförtroende kommer ikväll göra allt för att ta en efterlängtad vinst hemma mot Malmö. De ljusblåa har hela 9 raka matcher utan förlust i Göteborg och den senaste blåvitt segern var hela 10 (!!) år sedan.

Malmö saknar ikväll ett flertal viktiga pjäser. Christiansen är avstängd, Nielsen och Badchirou befinner sig på skadelistan och ett par andra spelare är osäkra till spel. Däribland Jo Inge Berget. Man har precis som Blåvitt 4 vinster och 1 oavgjord de senaste 5 matcherna. Med hjälp av ett kokande Gamla Ullevi så tror jag att IFK Göteborg kommer att sväva vidare på den framgångsvågen man har gjort hittills och tar hem den första vinsten på 10 år mot storrivalen från syd.

IFK Göteborg 3.35 – Oavgjort 3.20 – Malmö FF 2.20. Som ni ser så håller oddssättarna Malmö som relativt stora favoriter. Personligen tycker jag att Göteborgs chanser är klart större än vad oddsen visar. Man har som sagt gjort 3 mål i samtliga hemmamatcher och trots att man möter kanske ligans bästa lag så tror jag definitivt att man kommer att mäkta med ett par mål framåt. Över 1.5 mål för hemmalaget ger i skrivande stund 2.90. Hemmavinst + båda lagen gör mål ger 6.20 (!!) och är definitivt ett spel som kan gå vägen. Själv kommer jag att lägga ett par Units på den förstnämnda till 2.90 och eventuellt en liten slant på rak 1a.

Lycka till med era spel.
Robert