Inför kvällens Allsvenskan 20/5

Ny vecka, nya matcher att vänta. Vi riktar blickarna mot kvällens fighter i den 10e omgången av årets Allsvenskan. Efter kvällens matcher så har redan en tredjedel av säsongens matcher spelats. Vi kan konstatera att det finns ett par utropstecken i tabellen där Blåvitt kanske är den allra största. IFK Norrköping har såhär långt varit en klart besvikelse då man på förhand var tippade att kunna hänga på den allra högsta toppen. Efter 9 omgångar har man endast lyckats med att plocka hem 2 vinster. Ikväll bjuds vi på 4 fina matcher och jag väljer att lägga extra fokus på 2 av dem.


AIK – Falkenberg

AIK har verkligen rest sig sedan 3-0 förlusten i Göteborg. 3 raka vinster och en målskillnad på 7-2. Vad är det då som har hänt med stockholmslaget de senaste veckorna? Jo, Tarik Elyounoussi. Med 5 baljor under dem tre senaste matcherna så har han verkligen fått igång AIKs anfallspel. Idag ställs man mot ett av ligans sämsta försvar och jag ser inte hur Falkenberg ska kunna ställa till den för dem regerande mästarna. Man kommer till Friends med 18 insläppta mål hittills som ger ett snitt 2 på insläppta / match. Här är det inget snack om att AIK kommer ta hem alla 3 poäng och avancera i tabellen.

IFK Göteborg – Hammarby

IFK göteborg fick ”endast” med sig ett oavgjort resultat senast hemma mot Malmö. Man gjorde under stora delar av matchen en bra insats. Man hade många fina anfall men lyckades aldrig riktigt skapa några riktigt farliga chanser på bortalagets stabila försvar. Idag möter man Hammarby som inte alls når upp till skåningarnas kvalitéer bakåt. Blåvitt har precis som Bajen gjort 18 mål framåt vilket ger dem båda ett snitt på 2 mål framåt / match. Stockholmslaget kommer från en imponerande 4-0 kross mot Östersund och med spelare som Tankovic och Djurdjic i laget så kan man skapa oreda mot samtliga lag i serien. Med all rätt så är Blåvitt knappa favoriter inför kvällens match, men det känns på förhand som att det kan sluta lite hur som helst. När ligans två målstarkaste lag ställs mot varandra så väljer jag att fokusera på målmarknaden. 3.11 respektive 3.33 är det totala målsnittet som dem båda lagen har inledningsvis.

Måndagens dubbel:

AIK ö1.5 mål – 1.62 odds.
IFK Göteborg – Hammarby ö2.5 mål – 1.80 odds.
Total odds: 2.92 – 2 units

Rygga på egen risk.

Väl mött, 
Robert