Champions League Final!! 1/6

Det har blivit dags för säsongens sista europamatch och en ny mästare ska koras. Champions League final, världens största match på klubblagsnivå. Matchen spelas mellan Tottenham och Liverpool i Madrid på Wanda Metropolitano. Är det Jürgen Klopps tur att äntligen få stå som vinnare i en europeisk final?

Tottenhams resa till finalen har varit smått otrolig. Man började gruppspelet med 1 poäng efter 3 matcher och behövde alltså i princip gå rent de resterande 3 matcherna. Med hjälp av att Barcelona redan var klara gruppsegrare inför den sista omgången så kunde Spurs spela hem ett oavgjort resultat mot Barcas andralag och säkra andraplatsen. I slutspelet däremot har man imponerat och överraskat fotbollsvärlden. I åttondelsfinalen ställdes man mot vid det tillfället ett urstarkt Dortmund. Men för Pochetinos. mannar blev det en enkel resa med 3-0 hemma på Wembley och 0-1 vinst borta på Westfalenstadion. I kvarten slog man ut Manchester City över ett otroligt spännande dubbelmöte, 4-4 totalt och vidare på bortamål! I semifinalen fick man Ajax som tidigare slagit ut både Real Madrid och Juventus med sin bländande offensiv. Framgångssagan fortsatte ända till halvlek i det andra mötet, 2-0 totalt med 45 minuter kvar. Men i Harry Kanes frånvaro så steppade Lucas Moura upp ordentligt och stänkte dit 3 baljor på egen hand. Inför kvällens match så är Kane tillbaka och mycket talar för att han kommer att finnas med direkt från start.

Liverpools resa till Madrid har varit har varit upp och ner. Man hamnade i den klart tuffast gruppen med både PSG och Napoli. Liverpool spelade hem alla 9 poäng på Anfield, på bortagräs var man förvånansvärt svaga och förlorade samtliga. Trots det så gick man vidare över Napoli på fler gjorda mål. Likt Tottenham så har man haft en tuff väg till finalen. I åttondelen ställdes man mot dem tyska mästarna Bayern Munchen. Där gick man relativt enkelt vidare med 0-0 hemma och 1-3 vinst borta. I kvartsfinalen så spelade man även i år av FC Porto med ett totalt resultat av 6-1. I semifinalerna så fick man kanske tuffast möjliga motstånd i Barcelona och som ni säkert alla mins så stod man för en av dem sjukaste vändningarna i Champions League slutspelets historia. Från 0-3 på Camp Nou till 4-3 på Anfield. Magiskt.

Ikväll tror jag att Liverpool kommer att stå som segrare och hämta hem den otroligt efterlängtade titeln, det skulle vara smått otroligt om man summerade den här säsongen utan en enda trofé. Jag är övertygad av att spelarna i Liverpool kommer att ha nytta av förra årets final då man förlorade med 3-1 mot Real Madrid. Säsongens matcher lagen sinsemellan har båda slutat i Liverpool vinst och man avslutade säsongen med 13 vinster av 14 möjliga. Tottenham har endast vunnit 2 av dem 8 senaste matcherna. Liverpools trupp är klart starkare både defensivt och offensivt. Om Kane spelar från start så kommer Tottenhams offensiv se lite annorlunda ut mot vad den gjort under senaste tiden. Med Son och Moura som anfallare så har man ett mycket rakare och snabbare anfallsspel vilket man saknar med Kane på planen. Ett anfall med Kane från start tror jag kommer passa Virgil och co. Det enda som jag ser som en fördel för Tottenham i kvällens final är att man är klara underdogs. Alla förväntningar ligger på Liverpool och därför kan man gå in på planen lite mer avslappnad än vad motståndarna gör.

Kvällens lir: Liverpool rak 2a till fina 1.95 odds.

Må bäst, 
Robert