Inför kvällens EM-Kval. 10/6

När ligafotbollen tagit sommarlov så får vi lite smått deprimerande rikta blickarna mot det som erbjuds… Landslagsfotboll…
Mästerskap i all ära, men jag har väldigt svårt att känna något under ett långt och utdraget kval. Ikväll så bjuds vi på 12 matcher och utöver blåguls match så är det väll inget riktigt att hänga i granen.

Spanien – Sverige.

Det är dags för gruppfinal och ett möte mellan två nationer som poängmässigt har inlett EM-Kvalet väldigt starkt. Spanien har inlett med 3 raka segrar trots att spelet inte har varit så övertygande som man är van vid. ”Endast” 2-0 borta mot Malta och uddamålsseger hemma mot Lagerbäcks Norge.

Sverige har inlett med 2 vinster, ena mot Rumänien, nu senast 3-0 vinst hemma mot Malta. Däremellan ett oavgjort resultat mot norrbaggarna. I nuvarande samlingen så har blågult ett jobbigt skadeläge, senast så var båda mittbackarna borta och ikväll så är förutsättningarna med största sannolikhet densamma. Jansson och Helander gjorde dock ett väldigt bra jobb i fredags och jag tror att det kompakta landslaget kan göra en stabil defensiv insats idag.

I kvällens möte så väljer jag att rikta blickarna mot hörnmarknaden där både Spanien och Sverige levererat inledningsvis i det här kvalet.

Spaniens hörnstatistik: 9-5 (Norge), 7-0 (Malta), 11-5 (Färöarna)
Sveriges hörnstatistik: 3-3 (Rumänien), 8-1 (Norge), 8-3 (Malta).

Rent spelmässigt så kommer Spanien med störta sannolikhet att äga matchen ikväll och högst troligt skapa en hel del chanser. Vi vet sedan tidigare att Janne Anderssons blågult är väldigt kompakta och gör sällan en dålig match mot kvalitativt motstånd. Vi mins VM play-off omgången mot Italien och även matchen mot Tyskland som slutade i sent avgörande för motståndarna.

Mina två spel på kvällens matcher:

Sverige över 2.5 hörnor till 1.58
Sverige + 5 hörnor till 1.58

Framåt Blågul!