Tyskland – Sverige 29/6

Vilken sommar det har varit, när herrfotbollen har tagit sommarlov världen över så har Dam-VM charmerat fotbollsvärlden på många plan. Vi har fått otroligt trevliga matcher och intresset är större än någonsin. Ikväll är det dags för kvartsfinal och Sverige ställs mot ett urstarkt Tyskland. Det mesta talar väll dessvärre för att våra blågula damer får avsluta sina VM sommar ikväll.

Trots att spelet inte alltid sett fantastiskt ut för de svenska damerna så har man gjort ett väldigt fint mästerskap såhär långt. Man inledde gruppspelet med en 2-0 seger mot Chile och 5-1 mot Thailand. Mot USA förlorade man med 2-0 i ett smått omotiverade möte där båda lagen sedan tidigare var klara för avancemang.

I åttondelen stod Kanada för motståndet och i ett väldigt tight möte. Med Stina Blackstenius mål och Lindahls straffräddning i andra halvlek så avancerade sig de svenska damerna vidare till kvartsfinal mot ett av turneringens starkaste lag.

Tyskland har smått imponerande 9-0 i målskillnad och fyra raka vinster. Efter gruppvinster mot Kina, Spanien, Sydafrika och en 3-0 seger mot Nigeria i åttondelsfinalen så kan man inte säga annat att Tyskland ser otroligt svår stoppade ut. Och frågan är om det finns någon nation som kan rubba världstvåorna.

Med tanke på att Sverige har haft svårt att skapa allt för farliga målchanser så ska det till en väldigt stor skräll i kvällens kvartsfinal om man ska ha någon som helst chans att slå detta Tyskland som alltså inte ens har släppt in ett enda mål.

Med all rätt så går Tyskarna in som klara favoriter i kvällens match och jag tror tyvärr att det kommer bli en för tuff uppgift för Peter Gerhardsson blågult. Naturligtvis är det tråkigt att spela emot sina lag, inte minst sin nation. Men statistiken och historian talar sitt tydliga språk och i detta fallet måste man lyda hjärnan.

Tyskland rak 1a – 3 units investeras.

Heja Blågult!