Inför AIK – Elfsborg 13/7

Mindre än en månad kvar tills dem stora ligorna drar igång och längtan är enorm kan jag lova. Bara tanken av att bänka sig framför tvn igen och streckkolla Premier League en regnig lördag!! Transfermarknaden börjar ta fart ordentligt och så sent som igår bekräftade FC Barcelona att världsmästaren Antoine Griezmann är klar för klubben efter att man har aktiverat Atletico Madrids  utköpsklausul på 120 miljoner Euro. Hur blir det nu med en återkomst för Neymar? Är det helt uteslutet eller kommer Barca att utmana ligakonkurrenterna Real Madrid även på transfermarknaden? Jag tror oavsett att årets upplaga av La Liga kommer vara mer spännande än på många år. Men som sagt, inget vidare utbud på ligafotbollen ute i europa och därför riktar vi blickarna mot sverige och allsvenskan.

AIK – Elfsborg. Avspark 16.00 

Ett möte mellan två lag som haft stora problem med anfallsspelet under senaste tiden och ingenting talar väll egentligen för att dagens match skulle vara någon form av trendbrytare. Ska AIK ha någon chans att haka på i guldstriden så är det dags att hitta tillbaka till den vinnande formen hemma på Friends.

Under normala omständigheter så skulle jag se AIK som klara favoriter till att vinna dagens match. Nu har man ett Champions league kval som ligger och spökar under kommande veckan. Efter ett totalfiasko under det första mötet mot Ararat-Armenia så måste man nu ladda om och vända på ett 2-1 underläge hemma på Friends på onsdag. Någonting som man tycker att dem regerande mästarna ska klara av.

För tillfället så parkerar AIK på en tredjeplats i tabellen med 6 poäng bakom serieledande Malmö och har därmed inte råd att tappa poäng i matcher som dessa. Med endast ett gjort mål framåt och en seger under de senaste tre matcherna så finns det helt klart ett och annat att ora sig över i den svartgula lägret. Kommer trenden att vändas idag? Skytteligaledaren Tarik Elyounoussi är nu inne på 5 raka matcher utan mål och hans måltorka är verkligen en bidragande faktor till varför poängskörden har sett ut som den har gjort. Det blir spännande och se huruvida Norling kommer ge fortsatt förtroende för sin skyttekung.

Gästande Elfsborg ligger precis som väntat långt ifrån toppen i tabellen. Man har precis som hemmalaget svårt att få ihop sin offensiv och man saknar en röd tråd när man går framåt. I dagens möte så saknar man även Cibicki och Levi som är två viktiga kuggar i boråsarnas anfall. Under de sju spelade bortamatcherna som Elfsborg har spelat så har man tagit blott en seger och två oavgjorda, notera då att samtliga poäng är inspelade mot lag på den undre halvan.

Idag riktar vi in oss på målmarknaden där vi kan se ett tydligt mönster i de båda lagens senaste form. Under 2.5 mål sitter i 5/5 senaste matcherna hos AIK respektive 4/5 hos Elfsborg.

Under 2.5 mål erbjuds i skrivande stund till 1.58.