Liverpool – Norwich 9/8

Äntligen dags för ligapremiär av fotbollens finrum… Premier League! Champions League mästarna Liverpool välkomnar Championship mästarna Norwich. På pappret, en av säsongens tuffaste utmaning för nykomlingarna.

Liverpool var millimeter från ligatiteln i fjol med 97 inspelade poäng blev man den överlägset bästa tabelltvåan genom tiderna. Sommarens transfer fönster har varit otroligt lugnt från The Reds som har plockat in mittbacks talangen Sepp van den Berg och 16 åriga Elliott Harvey från nedflyttade Fulham. Andre målvakten Simon Mignolet har lämnat och ersätts av West Hams Adrián.

Det är alltså en nästintill identisk trupp som går in i årets säsong med förhoppningen att kunna rubba Man City. Noterbart är dock att Oxlade-Chamberlain och Joe Gomez finns till förfogande från start tillskillnad från föregående säsong där båda spelarna var skadade större delar av säsongen.

Först ut i årets Premier League och Liverpool kommer göra allt i dagens match för att få en flygande start på säsongen inför ett kokande Anfield. I fjol tog man 17 vinster och 2 oavgjorda resultat på 19 matcher. Imponerande 55 mål framåt och än starkare 10 mål bakåt. Ett snitt på 0.53 insläppta mål per match, hemma på Anfield. Skrämmande bra statistik som även ligger till grund till mitt huvudspel i denna matchen.

Norwich var helt ohotade om sin plats om direktuppflyttning under föregående säsong. Man spelade in imponerande 94 poäng på 46 omgångar. 93 mål fram och 57 mål bakåt. Man gjorde detta med en offensiv inriktad fotboll och det ska bli väldigt intressant att se huruvida Daniel Farke kommer att anpassa sitt spel i Premier League. Spelare att hålla koll på i Norwich är nyförvärvet från Borussia Mönchengladbach, Josip Drmic och Finska landslagsmannen Teemu Pukki. Den sistnämnda mäktade med imponerande 29 mål och 10 assist på 43 matcher i Championship, en spelare som jag är helt övertygad kommer spela in många poäng på egen hand. På Anfield kommer han dock inte nå några större framgångar.


Mitt spel grundar sig alltså i Liverpools fina statistik hemma på Anfield. Om mittbacksgeneralen Virgil Van Dijk kommer upp i någorlunda nivå så kommer gästande Norwich ha oerhört svårt att nå fram till några farliga målchanser. När det kommer till mål framåt, så känns det mer som en frågeställning om hur många mål man gör och inte OM man gör mål. Klopp har hela defensiven till förfogande i dagens match. Det enda frågetecknet i startelvan är Sadio Mané som är ytterst tveksam till spel då han så sent som i tisdags kom tillbaka i träning efter att ha spelat final i Afrikanska mästerskapet.

Gästerna saknar mittbacksparet Klose och Zimmerman och även defensiva mittfältaren Tettey, tre spelare som alla gjorde minst 30 matcher i fjol.

Liverpool vinner och håller nollan, 1.76 odds – 2 Units investeras.

Rygga på egen risk och spela endast för pengar ni har råd att förlora!
/RoBets