Inför Liverpool – Arsenal 24/8

Det bjuds på en riktigt fin drabbning på Anfield i kvällens Premier League match. Liverpool gästas av Arsenal och det är de enda två lagen som har inlett med full pott. Sett till historien och de offensiva kvalitéerna i de båda lagen så kan vi förvänta oss ett riktigt målkalas!

Liverpool har fortsatt på vårens fina form. 2 raka vinster som sagt, men man har inte mött något vidare motstånd. I premiären spelade man av Norwich enkelt och hade 4-0 redan i paus. Senast mot Southampton hade man snarare tur att man fick med sig alla tre poäng. Man släppte till ovanligt mycket målchanser, men trots att målvakten Adrian bjöd på ett mål så tog lyckades man besegra sina motståndare efter mål av Sadio Mane och Roberto Firmino.  Man ska dock ha i åtanke att Liverpool spelade 120 minuter i supercup finalen i Istanbul några dagar innan och det var en märkbart sliten trupp som kom till spel mot ”The Saints”. Ikväll kan vi förvänta oss klart mer sprudlande fotboll från Klopps mannar. På skadelistan har man Naby Keita och Allison.

Arsenal har två knappa men rättvisa vinster mot Newcastle och Burnley. Snålt med mål har det varit med 1-0 samt 2-1. Unai Emery har en klart starkare trupp än i fjol där man bl.a värvat in David Luiz och supertalangen Nicolas Pépé. Framåt så har man likt Liverpool en otroligt slagkraftig trio i form av Aubameyang, Lacazette och Pépé. Den stora skillnaden lagen emellan är helt klart defensiven. Liverpool som har ett av världens bästa försvar kontra Arsenal som trots David Luiz förvärvet är många nivåer sämre. Spelare som Sokratis, Maitland-Niles och Montreal har i min mening ingenting att göra i ett topplag i Premier League.

Under de senaste åren så har Liverpool – Arsenal bjudit oss på löjligt mycket mål. De senaste 12 matcherna lagen emellan har bjudit på hela 53 mål. Ett snitt som ger ca 4.4 mål per match. Kollar man endast mötena på Anfield så har vi 30 (!!) mål på de 6 senaste, ett genomsnitt på 5 mål per match. Arsenal har endast 1 vinst mot Liverpool på de 10 senaste matcherna.

De tre senaste matcher på Anfield ser ut som följande.

Liverpool 5 – 1 Arsenal
Liverpool 4 – 0 Arsenal
Liverpool 3 – 1 Arsenal

Att ta hemmalagets parti inför kvällens match känns givet, lika givet som att målmarknaden ska med på ett hörn.

Liverpool vinst + ö2.5 mål klickas in till oddset 1.86. 3 units investeras.
Båda lagen gör mål utan oavgjort (något av lagen måste vinna + blgm) – 2 odds – 1 unit.

Rygga på egen risk och spela endast för pengar ni har råd att förlora!
/RoBets