Inför Arsenal – Tottenham 1/9

Gårdagens X spel på Southampton – Man Utd satt som en smäck, även 16.00 dubbeln satt enkelt. Idag bjuds vi på ett North London Derby på Emirates. Arsenal – Tottenham.

Arsenal har en relativt stabil inledning på säsongen, inför omgången låg man på en tredjeplats bakom Liverpool och City. På de tre inledande matcherna har man två vinster och en klar förlust borta på Anfield, som för övrigt vart lite av en mardrömsmatch under de senaste säsongerna. Vinsterna har kommit mot Newcastle och Burnley. Framåt så ser man oerhört starka ut med Aubameyang, Lacazette och Pépé. Försvarspelet ser i år klart bättre ut med Luiz i ledarrollen och Sokratis vid sin sida, två spelare med bra högstanivå, men som också har ett angörande misstag i sig.

Tottenham som tog sig hela vägen till Champions League finalen har vart klart mer tröga under säsongsinledningen. I premiären tog man med lite tur tre poäng hemma mot nykomlingen Aston Villa, hade gästerna vart lite mer precisa framför målet så skulle ”Spurs” lika gärna kunnat förlorat den matchen. Nu blev det 3-1 efter att Harry Kane dundrat in 2 mål i slutminutrarna. I omgång två fick man otroligt nog med sig en poäng efter att ha blivit utspelade i 90 minuter borta mot regerande mästarna. Men efter regn kommer solsken, eller tvärtom i detta fallet. Förra veckan spelade man istället ut Newcastle hemma i London men lyckades på något smått otroligt sätt ändå förlora matchen med 0-1.

Nu är det ett hett Derby att vänta och jag tror inte att man ska dra allt för stora växlar av de båda lagens inledningar. Det är dem stora matcherna som spelarna och fansen lever för och det är så mycket mer än bara 3 poäng som står på spel. Ser man tillbaka till de 10 senaste liga matcherna lagen emellan så är det väldigt jämt, två Arsenal segrar, tre Tottenham segrar och fem oavgjorda. En mycket intressant statistik är att bortalaget under dessa 10 matcher ALDRIG har vunnit. Hemma på Emirates så har ”The Gunners” två raka vinster.

Med statistiken i ryggen och båda lagens inledning så finner jag riktigt fint spelvärde i Arsenal draw no bet (Pengarna tillbaka vid oavgjort)

Dagens spel blir alltså – Arsenal Asian 0. (samma spel som ”Oavgjort inget spel”) till 1.95 i odds. 3 units investeras.

Rygga på egen risk och spela endast för pengar ni har råd att förlora!
/RoBets