Inför tisdagens CL, tidig avspark 1/10

En ny Champions League vecka dukas fram och det bjuds på ett flertal högintressanta matcher i omgång 2. Under kvällens tidiga avsparkar så är det 4 revanschsugna lag som är i behov av poäng för att få ett bra utgångsläge inför vårans slutspel.

Atalanta – Shakhtar Donetsk 18:55 

En Champions League höst som Glenn Strömberg tillsammans med hela Bergamo har drömt om. Det italienska laget gör nämligen sin första sejour någonsin i det europeiska finrummet. I premiären åkte man på en riktig kalldusch när man blev totalt överkörda av Dinamo Zagreb. 4-0 förlust blev det i Kroatien och man kan ju bara föreställa sig hur sugna man är på att bjuda sina hemmafans på en vinst ikväll. Tidernas första vinst dessutom.

Gästande Shakhtar Donetsk är ett klart mer erfaret lag i detta samanhanget och spelar numera Champions League gruppspel mer eller mindre varje säsong. Man har under de senaste åren charmat fotbollspubliken med en bländande offensiv som i princip alltid består av ett gäng korta, tekniska brassar.  I inledande omgången förlorade man väntat mot ett Manchester City som bara några dagar tidigare åkt på en ligaförlust mot nykomlingen Norwich. En käftsmäll som Ukrainarna fick lida för.

Manchester City kommer med all sannolikhet att toppa Grupp C när vi avrundar gruppspelet senare i höst, men bakom City så ser jag gruppen som helt öppen. Atalanta och Shakhtar är två lag som har sina kvalitéer i offensiven. Båda lagen kommer från en helg med varsinn vinst med 4 mål gjorda framåt.

Atalanta har ett snitt på 2.5 gjorda mål under de inledande 6 omgångarna och gästerna har imponerande 3.11 gjorda mål under deras 9 inledande områngar i den Ukrainska ligan.

Överspelet känns givet i kvällens match. ÖU Fulltid – Över 2.5 klickas hem till oddset 1.63.

Real Madrid – Club Brugge 18:55 

Real Madrid misslyckades att göra några som helst avtryck i premiären borta mot ett skadedrabbat PSG. Fransoserna saknade hela sin topptrio bestående av Neymar, Cavani och Mbappe men lyckades ändå köra över ett svagt Madrid med 3-0. Efter fiaskot i Paris har det dock sett bättre ut, man har vunnit borta mot Sevilla, hemma mot Osasuna och spelade 0-0 borta mot stadsrivalerna Atletico i helgen. Man har även hållt nollan i dessa tre matcher.

Ikväll finns det inget annat än full fart framåt för Zidanes gäng, om inte annat så kommer publiken inte acceptera att man hamnar för långt efter PSG i fighten om förstaplatsen och en seedning inför slutspelet.

Gästande Club Brugge kommer naturligtvis att göra allt man kan för att sno åt sig en en slutspelsplats från Real eller PSG. Man kommer till kvällens match med en stort självförtroende och otroligt fin form från det inhemska ligaspelet. 3 raka vinster och en målskillnad på 9-1 tyder på att att det finns kvaliéer trots att den Belgiska ligan är långt efter den Spanska ligan.

I premiären spelade man 0-0 hemma mot Galatasaray, en klar besvikelse i jakten om den mer rimliga 3e platsen som ger en fribiljett till Europa League slutspelet.

Jag tror att Real Madrid kommer köra på högsta växeln från att domaren blåser igång matchen och att klasskillnaden kommer att vara tydlig. Man är självklart stora favoriter hemma på Bernabeu och den raka vinsten erbjuds till 1.28.

Jag väljer dock att rikta blickarna mot den asiatiska marknaden och klickar hem Real – 1.5 till 1.89.

Kvällens spel på de tidiga matcherna blir alltså –

Ö2.5 mål mellan Atalanta – Shakhtar Donetsk till 1.63. Insats, 2 Units
Real Madrid – 1.5 (Asian handicap) till 1.89. Insats 2 Units

Rygga på egen risk och spela endast för pengar ni har råd att förlora!
/RoBets