Inför Liverpool – Bournemouth 7/3

Omgång 29 inleds med ett möte på Anfield mellan Liverpool – Bournemouth, toppen mot botten! Har Eddie Howe vad som krävs för att kunna stå emot ett formsvagt Liverpool? 

Liverpool genomgår minst sagt en formsvacka för tillfället med hela 3 förluster på de senaste 4 matcherna, all tävlingar inkluderade. Med facit i hand skulle man kunna säga att det var relativt väntat med tankte på att det har hackat lite i spelet redan innan den första förlusten kom i mötet mot Atletico Madrid. Man vann knappt mot Norwich och hade stora problem i defensiven i senaste vinsten mot West Ham. Nu kommer man till Anfield med 2 raka förluster och 0-5 i målskillnad.

Sedan Mohammed Salah anslöt till Liverpool inför säsongen 17/18 så har AFC varit det absoluta drömmotståndet. 5/5 vinster och 17 (!!!)-0 i målskillnad, lägg därtill att  Salah på egen hand har gjort 7 av dessa målen.

Gästande Bournemouth finner vi för tillfället på en 18e plats med 27 inspelade poäng, dock är det endast målskillnad som skiljer dem ifrån Watford och West Ham uppåt i tabellen. Historiskt sett så har Eddie Howe spelat en anfallsinriktad fotboll och man har ofta hamnat i perioder där man vinner mot allt och alla, någonting som vart allt mer sällsynt under årets säsong där man haft väldigt svårt att prestera på en jämn nivå.

Sett till de senaste 9 senaste matcherna på resande fot så har Bournemouth 1 vinst och 8 förluster, utöver det tunga bortafacit behöver man klara sig utan Liverpool lånet Harry Wilson som delar den interna skytteligan med Callum Wilson med 7 mål.

Liverpool saknar målvakten Alisson och kapten Henderson på grund av skador och har en CL retur mot Atletico Madrid hemma på Anfield under onsdagskvällen vilket kan resultera i lätt rotation i Lördagens match. Alexander-Arnold, Salah och Firmino inledde samtliga på bänken i FA-cup mötet och kommer med största sannolikhet att starta. Jag kan se Klopp vila Mané och eventuellt en Fabinho som spelade 90 minuer i tisdags, utöver det tror jag att han ställer bästa laget på banan.

Jag tror att Liverpool kommer gå fullt ut från första minuten, man behöver en bra prestation och inte minst ett bra resultat för att höja självförtroendet inför CL.

Jag väljer att rikta blickerna mot den asiatiska marknaden, och närmare bestämt Liverpool -1.5.

Odds: 1.75
Insats: 2 Units

Rygga på egen risk och spela endast för pengar ni har råd att förlora!
/RoBets