EL-torsdag!

Jag är precis hemkommen från en semestervecka i Turkiet och vill bara börja med att tala om en gång för alla att det här med ”borta bra, men hemma bäst” verkligen stämmer.

Resan var fantastisk på många sätt vilket ni kunnat bevittna på min Twitter, men känslan av att komma hem efter en vecka i konstant sol med en temperatur mellan 38-40 grader är inte så dumt det heller.

I väntan på helgens allsvenska matcher får vi ägna oss lite åt dagens kvalmatcher från Europa League och för den som vill finns det matcher redan vid 15:00, men jag väljer att lugna mig lite och väntar in kvällsmatcherna med en speciell match i sikte.

BK Häcken vs FK Liepajas
– Avspark 19:00

Häcken vann det senaste mötet med 3-0 och ska nu bara hem och spela av det här och ja, jag tror att det blir precis lika lätt som det låter.

För det första är det klasskillnad redan på förhand och för det andra är jag mycket frågande till hur motiverade spelarna i Liepajas kan vara med tanke på resultatet från förra mötet.

Jag tror att 0-3 följs upp med en ny 3-0-seger och att Häcken avancerar med utklassningssiffror, men så länge de löser en seger med hållen nolla är jag nöjd.

Lycka till vid rygg och tack för att ni tog er tid.

@Soffcoachen på Twitter.