Tankar inför kvällens allsvenska matcher

Då var det måndag igen.

Ny vecka betyder nya möjligheter och vi rivstartar veckan direkt genom att kasta oss över dagens två matcher från Allsvenskan.

  • IFK Norrköping vs. IF Elfsborg

Tabellmässigt är det helt klart fördel hemmalaget här. Peking har med två matcher färre spelade än serieledande AIK endast sex poäng upp och vid händelse av en trepoängare här skiljer det alltså bara tre. Elfsborg har dock visat sig från sin bättre sida efter 5-0-förlusten mot Häcken och är inför den här matchen uppe i fem raka utan förlust.

Norrköping har inte så mycket sämre facit dem heller då de står på sju raka utan nederlag i Allsvenskan, men mot kvällens motståndare har de inte vunnit sedan 2014. Sju möten har gått sedan dess och av dessa har Borås-laget vunnit fem varav två har slutat oavgjort.

Hur går det i kväll?

Jag testar ett målspel då jag tror på en målrik match och att hemmalaget fortsätter sin fantastiska målproduktion på hemmaplan där man snittar just två mål per match är taget.

  • Hammarby vs. Dalkurd FF

På Tele 2 Arena i Stockholm bjuds vi på ett möte mellan toppen och botten. Oddsfördelningen vittnar om hur stora favoriter Bajen är här och jag finner ingen som helst anledning till att ifrågasätta oddsfördelningen. Även om Hammarby inte levt upp till den fantastiska vårformen efter VM-uppehållet så är det skillnad på lag och lag här. Stor skillnad dessutom.

Dalkurd har spelat sju matcher som gästande lag så här långt och av dessa har de endast tagit poäng i en enda – borta mot MFF. Hammarby har å sin sida två förluster på sju hemmamatcher varav den ena kom i derbyt mot AIK och den andra mot Östersund senast.

Känslan är att Hammarby hittar tillbaka till vinnarspåret och jag blir inte förvånad om de vinner med marginal här.


Det här spelalternativet betyder att Hammarby måste leda i halvtid, vinna efter full tid och att vi bjuds på minst tre mål.

Lycka till vid rygg och tack för att ni tog er tid.

@Soffcoachen på Twitter.