HBK-tisdag!

Två av två spel rättades grönt igår. Nu satsar vi på att avsluta månaden på bästa tänkbara sätt, det vill säga med tre raka gröna spel och ikväll är det HBK som får förtroendet i deras möte med Degerfors hemma på Örjans Vall.

Det pratas om fullsatta läktare i Halmstad ikväll och med tanke på deras förutsättningar nu när vi kliver in i den andra halvan av säsongen är det förståeligt – och såklart mycket uppskattat av såväl spelare som fotbollsälskare.

  • Så här ser tabelltoppen ut just nu:

Första- och andraplatsen leder direkt till Allsvenskan. Frågan är om Falkenberg och Helsingborg är för bra för att inte slarva bort sina platser i förarsätet?

Jag tror att så är fallet, så för lagen från tredje- ner till sjätteplatsen handlar det allt mer om att knipa just tredjeplatsen vilket åtminstone leder till en kvalmatch för allsvenskt spel 2019.

Som ni kunde se i bilden ovan har HBK 28 pinnar på kontot inför kvällens match, men vid en trepoängare här går de alltså upp på 31 inspelade poäng och då gästerna inte är vidare utsatta för negativt kval eller degradering till division 1 är frågan hur pass motiverade de är?

HBK däremot bör ha all motivation som krävs för att göra en stabil insats och speciellt i kraft av hemmaplan. Tredjeplatsen hägrar runt hörnet och inför vad vi tror kan bli en match med lapp på luckan tror jag att underhållningsvärdet blir högt – främst från hemmalaget.

HBK’s målsnitt på hemmaplan ligger på 1,57 gjorda mål per match efter sju hemmamatcher så här långt och ser vi till Degerfors borta så har de ett snitt på 1,62 baklängesmål per match.

Hyggligt målsnåla lag, men jag trotsar siffrorna och spelar så här.

Över 1,5 lagmål på HBK alltså – till oddset 1.76.

Anledningen?
Jag tror HBK vinner och ser vi till vårmötet som spelades i Degerfors vann HBK där och då med 2-1.

Samma siffror ikväll? Rak etta är också ett alternativ till strax under dubbelt.

****************

Tack för att ni tog er tid och på återseende.

@Soffcoachen på Twitter.