CL byts mot EL!

Champions League-kval igår blir till Europa League-kval idag. Tyvärr lyckades jag inte behålla den finfina formen som vi avslutade juli med in i augusti då Malmö ”bara” spelade 1-1 hemma mot Cluj, men de är ursäktade och klara då de löste avancemang även på 1-1.

Igår höll vi på MFF och när kvalrunda #3 drar igång håller vi också på MFF. Där väntar ungerska MOL Vidi, tidigare kända under klubbnamnet Videoton, efter deras skrällseger mot bulgariska Ludogorets Razgrad igår kväll.

Det känns som en överkomlig motståndare, eller är det bara jag som är överoptimistisk?
Läser man vad diverse sporttyckare skriver och tänker så lutar det mest åt det förstnämnda, men det ska spelas om det först så vi får vänta och se innan vi drar några förhastade slutsatser kring MFF’s vara eller icke vara i stundande CL-säsong.

*************

Nog om Champions League för nu och istället fokus på kvällens Europa League-kval där åtminstone två av tre svenska deltagande lag har chans på avancemang.

Så här gick det senast:

  • Djurgården vs Mauripol 1-1
  • Nordsjälland vs AIK 1-0
  • Leipzig vs Häcken 4-0

Ser vi till hur oddsen ligger i skrivandets stund så är det Djurgården och AIK som ska bära den svenska flaggan vidare i den här turneringen. Häcken fick ju tuffaste möjliga motstånd i princip så att det gick som det gick för deras del är ganska väntat.

Jag tror och hoppas att såväl Djurgården som AIK löser sina uppgifter och visst vore det kul om Häcken åtminstone tvålade dit Leipzig i en av två matcher, men det är väl att vara överoptimistisk skulle jag tro…

Inget illa mot Häcken, men Leipzig är för bra. Nordsjälland är också bra, men hemma har AIK chans och faktum är att de borde fått med sig ett bättre resultat från Danmark, men där och då led de lite av det Djurgården så ofta gör – nämligen ineffektivitet.

Det ni inte ser i bilden ovan är att AIK även brände en straffmiss och lägger vi till den vetskapen, ja då förstår ni nog hur bitter förlusten var.

Nu gäller det dock att ladda om, det är trots allt bara underläge i halvtid och att AIK vinner med hållen nolla som hemmalag är ingen omöjlighet i kraft av hemmaplan och så länge Djurgården lyckas peta in en boll i Ukraina kan det bli en bra kväll för svensklagen trots allt.

*************

Ni som följer mig på Twitter kanske såg det här spelet som jag högg igår kväll.

Nu har tyvärr linan ändrats till följande villkor.

Värdet finns kvar även om förutsättningarna är försämrade, men min rekommendation ligger på överspelet.

*************

Tack för att ni tog er tid och på återseende.

 

@Soffcoachen på Twitter.