Tisdagsbollen

Vissa pratar om tisdagsklubbar under sommarperioden, men själv fokuserar jag på tisdagsbollen – det vill säga dagens fotbollsmatcher för den som inte begrep sig på det försöket till ordvits.

Vad som händer ikväll? Jo, en hel del faktiskt.

  • Champions League-kval

Här har vi Malmö FF i farten igen och med det sagt så blir det lite som senaste gången de spelade Champions League-kval med framgång – att ikväll håller vi på MFF. Vi vill ha ett svensklag i Europa-spel och då de andra svensklagen med möjlighet att nå Europa League redan fått tacka för sig är det nu upp till MFF att ”rädda” säsongen med ett nytt CL-äventyr. 

Skåningarna har en på pappret enkel motståndare i de flestas ögon, vilket ni också kan se på vinnaroddset och i kraft av hemmaplansfördelen här ikväll så hoppas jag och tror att de löser uppgiften på bästa tänkbara sätt.

En seger med hållen nolla vore såklart ett drömresultat, helst med fler bollar än en så jag tippar att MFF vinner ikväll med segerresultatet 2-0.

Vad tror ni?

BETTA PÅ CL-KVALET

  • Superettan

Toppmatch i Superettan!  Falkenberg som går stenhårt för ett allsvenskt kontrakt för nästa säsong gästas av Örgryte som har häng på topp tre, speciellt om gästerna tar tre poäng här. Frågan är om de kan rubba Falkenberg på bortaplan? Jag är tveksam. 

På sju hemmamatcher har Falkenberg fyra vinster, två förluster och ett kryss samtidigt som ÖIS står på tre vinster, två förluster och tre oavgjorda på sina hittills åtta genomförda på bortaplan. 

Vinnaroddset på Falkenberg är mer än bra, men för ovanlighetensskull kan jag rekommendera ett hörnspel.

Över nio (3-vägs) finns i skrivandets stund till 1.40 och för den som vill ha byggvirke är det ett bra odds för en större kupong. 

BETTA PÅ SUPERETTAN

  • The Chamionship

Sist men inte minst har vi dessa två matcher, två till synes svåra matcher.

Jag tror att West Brom tar poäng mot Nottingham och jag tror att det bjuds på en del mål i Middlesbroughs möte med Sheffield United så +0 på gästerna i match ett och över 2,5 i match två är vad jag finner värde i till odds på 2.06 (West Brom) och 2.25 (över 2,5).

BETTA PÅ THE CHAMPIONSHIP

****

Imorgon är det onsdag, då fortsätter vi med lite mer fotboll i form av mer CL-kval i väntan på helgens Premier League-återkomst.

På fredag smäller det, först ut är Manchester United vs. Leicester och därefter rullar det bara på.

Härligt!

****

Tack för att ni tog er tid och på återseende.

@Soffcoachen