Långtidsspel inför Premier League

På fredag drar Premier League-säsongen ÄNTLIGEN igång igen. Den ligan är så galet efterlängtad så det finns inte. En premiär är alltid en premiär, men en Premier League-premiär är någonting utöver det vanliga. Den här ligan har sådan status och även om Serie A, framförallt Juventus, gör vad de kan för att råda bot på situationen så kommer det ta tid för den italienska fotbollen att ta sig ikapp och förbi den engelska.

Så är det bara.

***********

Första matchen för säsongen hittas på Old Trafford. José Mourinho och hans Manchester United tar sig an Leicester City och att United får bära favoritskapet är glasklart.

Oddsen just nu:

United har dock inte övertygat något nämnvärt, men om ”The Special One” ska överleva den här säsongen som United-tränare känns det som att en bra start är ytterst nödvändigt. För ett par veckor sedan kunde vi läsa om uppgifter som pekade ut en viss Zinedine Zidane som Mourinhos ersättare, men sedan det ryktet dök upp från ingenstans har det varit knäpptyst.

Med tanke på Uniteds bleka resultatrad de senaste åren bör ägarnas tålamod vara hyggligt kort, speciellt när fansen lär visa sitt missnöje om säsongen inleds i dur – men där är vi inte än.

***********

  • ATT SLUTA TOPP 4

Hur ska årets säsong se ut? Blir det samma lag som alltid i kampen om topp 4-platserna?
Ja, risken är stor att det blir så och även om det kan upplevas som något tjatigt så vill jag påstå att det inte är det. Det handlar om att bra lag är bra, de som inte är bra nog får finna sig i det.

Se på Leicester till exempel. Laget hade en fantastisk säsong och ingen trodde att det var sant, men där och då var det sant. Så sant det kan bli, men att något liknande händer igen har jag svårt att se.

Oddsen på att de största och bästa lagen tar hand om topp 4-platserna är låga, men realistiska.

Om det är något lag i sammanhanget som det finns värde på i det här spelet så skulle jag lägga mina pengar på Tottenham till @1.74.

***********

Nu till mina långtidsspel den här säsongen.

  • ATT SLUTA TOPP 6

Att Everton hamnar bland de sex bästa när säsongen summeras är lite av en chansning, men till det här oddset är jag beredd att ta risken. Om nyförvärvet från i fjol, Cenk Tosun, fortsätter leverera framåt och får hjälp av Walcott, Sigurdsson och sin anfallskollega i Niasse kan det bli en trevlig säsong för ”The Toffees”.

  • ATT SLUTA TOPP 10

I fjol var West Ham United länge och väl ett lag för bottenstriden. Efter halva säsongen fick dåvarande huvudtränaren, Slaven Bilic, sparken och in kom självaste David Moyes som något av en frälsare. Han räddade hur som helst klubben kvar, men något förnyat förtroende fick han icke och som ersättare har man istället valt Manuel Pellegrini. Att West Ham står för en bättre prestation den här säsongen än den förra är taget och att Pellegrini med förflutet i ligan från bland annat Manchester City löser en placering på den övre halvan är taget.

  • VEM VINNER SKYTTELIGAN?

”Golden Boot” gick i fjol till Liverpools Mohamed Salah som var snudd på fenomenal, eller rentutav magisk. 32 mål stod egyptern för, vilket var två mer än Tottenhams Harry Kane. Att den här duon är favoriter till titeln som årets skyttekung i år igen är inget anmärkningsvärt då såväl Tottenham som Liverpool förväntas vara med i toppen, men jag väljer att gå på favoriten här. Kane lär vara revanschsugen efter att ha varit så nära i fjol och så länge han får vara hel och frisk är chansen naturligtvis stor. @3.30 är ett godkänt odds, eller vad tycker ni?

  • VILKA VINNER PREMIER LAGUE 18/19?

I mina ögon står titelracet mellan två lag, Manchester City och Liverpool. Kanske, kanske kan det bli något jämnare i år – men jag har svårt att se utmanarna i Chelsea, Arsenal, Tottenham och Man United att hålla samma klass sett över en hel säsong som titelfavoriterna. Liverpool och City har bredd och kompetens och ska vara favoriter i de flestas ögon, men sedan gäller det att leva upp till favoritskapet också. City bör lyckas, men om Jürgen Klopp får sina spelare att prestera likt i fjol kan det bära långt – riktigt långt. 

***********

Med de långtidsspelen placerade och presenterade så hoppas jag att ni är lika taggade på Premier League som jag är.

Tack för att ni tog er tid och på återseende.

@Soffcoachen