Helgens spel med Soffcoachen

Då var dagen här, du underbara fredag! Fredagar brukar vara uppskattade av många, men just den här fredagen är snäppet bättre än vanligt.

Varför?
* Allsvenskan rullar på…
* Superettan rullar på…
* Ligue 1 gör säsongspremiär!
* Premier League gör säsongspremiär!

Där är anledningen och gladast är jag nog över Premier League faktiskt. Den ligan är ju som jag varit inne på tidigare här i bloggen något utöver det vanliga. Tränarprofilerna, de bästa spelarena, den bredaste bevakningen och den kanske rent utav svåraste ligan att förutspå finns där. Och när man är i en annans ålder så var den bevakad redan sen barnsben och då man kommer från en fotbollstokig familj så blev det som det blev.

Nog om det. Nu är vi här och det är bara att suga in så mycket fotboll man kan för den här tiden på året är precis lika efterlängtad som julafton var för några (läs: många) år sedan.

Helgen har hur mycket som helst att erbjuda och att se allt kommer bli tufft, men jag kommer här och nu välja ut några godbitar som jag ser fram emot och ni får som sig bör ett speltips per match.

Först ut…

 • Manchester United vs Leicester

  – Avspark: Fredag 21:00

Många är vi som ställer oss frågande till hur Mourinho och hans United kommer prestera den här säsongen. Frågan är om ’Mou’ kan sluta lipa över uteblivna nyförvärv och bidra på sitt sätt till att United slåss i toppen? Jag är tveksam, men vi får se. Jag tror på en målsnål match och att vi går mållösa ur den första halvtimmen är taget.


BETTA PÅ MATCHEN

 • Newcastle vs Tottenham

  – Avspark: Lördag 13:30

Tottenham gjorde en stark säsong i fjol och många är vi som räknar med att de gör det igen. Till premiären är det dock något osäkert hur man ställer upp och då det verkar bli ett något reservbetonat lag ökar Newcastles poängchanser sakta men säkert. Spelskickligheten i bortalaget är stor så att matchens första kort delas ut till hemmalaget känns rimligt, men insatsen bör hållas låg.  

BETTA PÅ MATCHEN

 • Huddersfield vs Chelsea

  – Avspark: Lördag 16:00

Det har hänt en hel del i Chelsea sen senast och jag är minst sagt nyfiken på att se hur årets upplaga av Chelsea kommer att se ut. Till premiären förväntas Pedro att starta och att han träffar målet minst en gång i en match där Chelsea bör bli spelförande är taget.

BETTA PÅ MATCHEN

 • Arsenal vs Manchester City

  – Avspark: Söndag 17:00

Helgens kanske största höjdpunkt spelas på Emirates Stadium under söndagen. En match som fullkomligt skriker målgaranti. De två senaste lagen emellan har båda slutat 3-0 City och att det blir bortaseger känns rimligt, men långt ifrån glasklart. Målspelet är ingen högoddsare, men det är värt en tv-peng.

BETTA PÅ MATCHEN

 • Barcelona vs Sevilla

  – Avspark: Söndag 22:00

Helgen avslutas med vad som kan bli en stökig match borta i Spanien där säsongens första titel ska delas ut i finalen av Supercupen.  Matchen spelas på neutral plan och senast lagen möttes var i Copa Del Rey-final, då vann Barca med 5-0 och vi fick fem kort, samtliga gula. Kan det spåra lite? Ja, men inte riktigt så illa va…?

BETTA PÅ MATCHEN

Det var några av mina spel för helgen, fler kommer på Twitter för er som följer mig där. Hoppas ni finner något av värde!

Tack för att ni tog er tid och på återseende.

@Soffcoachen