Fokus på allsvenska toppmötet!

Ny vecka, nya möjligheter och varför inte passa på att kicka igång den här veckan med kvällens i särklass hetaste match? Allsvenskan har två matcher på menyn ikväll och Superettan en.

  • ALLSVENSKAN

IFK Norrköping vs Hammarby
Trelleborg vs GIF Sundsvall

  • SUPERETTAN

Jönköping Södra vs Värnamo

Med ett schema som detta är det inte svårt att välja ut en match att fokusera på då toppmötet från Östgötaporten är dagens hetaste. Toppstriden i Allsvenskan är duktigt jämn och beroende på hur poängen fördelas här kan den bli ännu jämnare. Hammarby har inför kvällens match tre poäng upp till serieledande AIK och fem ner till IFK Norrköping på fjärdeplatsen.

Emellan de här båda hittar vi Östersund som tog tre viktiga poäng hemma mot Kalmar igår efter två sena mål och efter Djurgårdens mindre smickrande insats på Hisingen mot BK Häcken där stockholmarna föll med 5-0 så är det högst tveksamt om det blir fler än de här fyra i racet om Europa-platserna?

Tveksamt, men den som lever får se.

Nu till kvällens höjdpunkt från Norrköping, vad har vi att vänta oss egentligen? Fram till den här säsongen så var ju Norrköping något av ett mardrömslag för Hammarby, men efter Hammarbys 3-2-seger under försäsongen och 2-1 i vårmötet så är spöket som bortblåst, men nu är det bortamatch som gäller ikväll och där vet vi alla som följer Allsvenskan att Norrköping inte är lätta att tass med.

Huruvida poängen fördelas låter jag vara osagt, men att det bjuds på mål och en delad pott vad gäller poängen känns långt ifrån omöjligt.

Jag fegar lite och kliver in på över 2,5 mål som kvällens tv-peng.

BETTA PÅ ALLSVENSKAN

@Soffcoachen