Sorry, MFF – men det här blir en säsong i moll

Malmö lyckades inte rädda säsongen som många MFF’are hade hoppats på inför dubbelmötet med ungerska MOL Vidi. 1-1 hemma på Stadion och 0-0 på en gräsligt dålig matta i Ungern och MFF’s säsong är snart en säsong i moll.

Många var vi som var optimistiska inför gårdagens returmöte, men det var tyvärr förgäves. Ungrarna var inte direkt bra, men de var inte direkt dåliga heller så ingen kan påstå att de inte förtjänar att avancera. De gjorde det som krävdes av dem och varken mer eller mindre än så och i den här typen av matcher där det gäller att vara taktiska så fungerade det bäst för deras del.

MFF har inte haft någon vidare säsong hemma i Allsvenskan och då guldracet är kört sedan långt tillbaka så var Champions League chansen till revansch, men inte längre alltså. Nu pratas det om Europa League och även om chansen finns så är den liten.

Med största tänkbara sannolikhet blir det danska FC Midtjylland i nästa omgång av det kvalet och även om jag var optimistisk å MFF’s vägnar inför dubbelmötet med Vidi, så är jag inte det inför ett dubbelmöte med Midtjylland.

Kanske är det just det MFF behöver, att de får slå ur underläge?
Vi kan ju alltid hoppas för visst skulle hela fotbolls-Sverige må gott av ett svenskt lag i Europa-spel på riktigt.

Än är det inte kört, men det ska mycket till – rätta mig om jag har fel.

@soffcoachen