La Liga-matcher i USA & Kanada? Tack, men nej tack!

Möttes precis av nyheten kring att La Liga-matcher kan komma att spelas i USA och Kanada framöver och kunde inte låta bli att skriva av mig om det här ämnet. Det hela handlar om att ligan har slutit ett sponsoravtal med ett amerikanskt företag vid namn Relevant, ett avtal skrivet på 15 år och i detta ingår tydligen att en (eller flera) matcher ska spelas i USA eller Kanada i marknadsföring syfte.

Hur galet är inte det? Det är fullständigt idiotiskt i mina ögon och den som har förhandlat här bör snarast möjligt se sig efter ett nytt jobb. Missuppfatta mig rätt nu, men vem finner intresse i att se El Clascico på någon annan arena än Camp Nou eller Santiago Bernabéu-stadion?

Det är en sak att spela en cup-final likt den vi bjöds på igår mellan Real Madrid och Atletico Madrid på neutral mark, det går ju liksom inte ens att jämföra med det här kaoset som är på väg att uppstå.

”Ligafotboll ska spelas där ligan hör hemma och ingen annan stans – speciellt inte utanför landets gränser”

Jag blev inte bara smått upprörd av den här nyheten utan även något besviken på vad framtidens fotboll har att erbjuda. Det räcker inte med att tv-abonnemangen bara blir dyrare och dyrare utan nu ska det raggas sponsorer över världens alla hörn vilket leder till att fansen tar skada. Ni hör ju själva hur illa det här rimmar. Även om jag varit ett stort fan av ett La Liga-lag och vi drar ett exempel om att något svenskt företag roffat åt sig det här sponsoravtalet så La Liga hade flyttat hit en match eller två så hade jag sagt lika dant som jag gör nu.

Klubblagsfotboll i form av ligaspel ska spelas inom ligans land och dess gränser – allt annat är bara så fel det bara kan bli.

Tror ni USA / Kanada kan bjuda på något liknande om El Clasico gästar?
Nej, knappast.

Jag är bitter, sur och något besviken över hur fort det här kommer att gå nu när kontraktet väl är kritat och klart. Snart spelar Atletico Madrid, Barcelona eller möjligen Real Madrid hemmamatcher i USA eller Kanada och detta för att jänkarna ska bli mer fotbollsintresserade.

Gör om, gör rätt.

Det här är fel.

Superfel.

****************

Tack för att ni tog er tid.

@Soffcoachen