Måndag med allsvenskan!

Allsvenskan rullar vidare med två matcher ikväll.

Hopplösa IFK Göteborg gästas av Östersund som fortsätter sin jakt på topp tre och att de löser tredjeplatsen här i kväll är ingen omöjlighet. Allt som krävs är tre poäng från Gamla Ullevi och då går man upp på 36 poäng, det vill säga en mer än just nu tredjeplacerade IFK Norrköping.

Blåvitt har ingen vidare säsong och även om de löste Sargon Abraham från Degerfors i förtid från vad som först var överenskommet så tappade de på nytt en 2-0-ledning mot Sirius senast där de föll lika pladask som ett korthus kan göra så fort det blåser.

Det var andra 2-0-tappet mot just Sirius inom loppet av ett par veckor och däremellan har de bara tagit tre poäng och det var mot Brommapojkarna i deras besök i Göteborg.

Jag tror på Östersund då IFK inte alls imponerar och att det målas på samt att Östersund inte tappar poäng här känns bra till @1.68.

Match två hittar vi på Tele 2 Arena. Örebro gästar suveräna Hammarby och här verkar inte frågan vara om Hammarby vinner utan snarare hur stort de vinner?

Tänker ni likadant som mig och de flesta andra som följer Allsvenskan så är vi nog inne på samma linje här då ÖSK bör ha vad som krävs för att hålla sig undan bottenstriden, men frågan är om de har vad som krävs för att mäta sig med ett guldjagande Hammarby?

Kollar vi på formtabellen är det fördel Hammarby.
Kollar vi på hemmatabellen är det fördel Hammarby.
Och kollar vi på inbördes möten är det även där fördel Hammarby.

Hur ska Örebro lösa detta? Det gör de nog inte, eller gör de det?
Njae, jag tror inte det.

Hammarby känns trygga hemma och att Nikola Djurdjic kommer med i målprotokollet är ingen omöjlighet. @2.10 på honom som målskytt när som helst är taget.

Tack för att ni tog er tid och på återseende.

@Soffcoachen