Äntligen måndag!

Ny vecka betyder nya möjligheter och vilken måndag vi har framför oss ändå. Kvällen börjar med tre matcher från Allsvenskan, sedan hittar vi en match från Serie A i vad som på förhand känns som en riktigt fin match och på det väntar sedan en riktig toppmatch från Premier League.

  • Allsvenskan

IFK Norrköping vs IFK Göteborg

– Känslan är att ’Peking’ bör ha vad som krävs för att besegra Blåvitt, speciellt i kraft av hemmaplan. Norrköping är med i guldstriden, men för att haka på ordentligt har man inte råd att tappa poäng här då AIK och Hammarby radar upp den ena segern efter den andra.

Dalkurd vs Hammarby

– Kattens lek med råttan? Kanske, men Dalkurd har sprattlat lite på slutet och spelar med kniven mot strupen. Hammarby får verkligen inte underskatta sina motståndare här för då går det som oftast åt skogen. Bör sluta med en stabil Bajen-seger ändå.

Kalmar vs Örebro

– Kalmar blir allt tydligare favoriter här och det är förståeligt då Örebro har sju raka i Allsvenskan utan seger. Faktum är att ÖSK fick slita i cupen mot Division 1-laget Akropolis som till slut besegrades med 2-1. KFF föll dock i cupen mot division 2-laget Assyriska, men studsar nog tillbaka här.

  • Premier League

Manchester United vs Tottenham

– Vilken match det här kan bli. Vi har två lag som har som ambition att utmana om titeln, men frågan är om något av dem har vad som krävs för att blanda sig in där på riktigt? Jag tror de får nöja sig med att slåss om Champions League-platserna, men för det bör och ska det här bli en intressant match att följa.

  • Serie A

Roma vs Atalanta

– Likt Premier League-matchen så känns det här som en riktigt fin måndagsmatch. Roma med en svensk burväktare i form av Robin Olsen är favoriter i kraft av hemmaplan och då Atalanta har visat sig något svajiga som bortalag tror jag att Roma lämnar den här matchen som det vinnande laget. Kanske med Olsen som matchvinnare…?

Det var mina tankar kring de här matcherna i sin korthet och visst känns det som en rätt bra start på veckan?

Tack för att ni tog er tid.

@Soffcoachen