Härlig känsla inför Nations League

Janne Andersson har precis presenterat den blågula truppen till öppningsmatchen av Nations League som spelas på Friends Arena den 10’e september då Turkiet gästar. Känslan jag har efter att ha synat truppen är god och jag gillar skarpt att han väljer att ge en ny trio förtroendet då det här är spelare som kan göra skillnad.

Ola Toivonen har som bekant valt att tacka för sig när det gäller landslagsspel, vilket är synd då Toivonen inte hade gjort bort sig direkt, men kvar är viktige Andreas Granqvist ihop med Marcus Berg som får fortsatt förtroende.

Truppen i sin helhet:

Anmärkningsvärt är att den här gruppen har tillsammans noterats för 739 A-landskamper, men bara 67 gjorda mål och då har som ni kan se ovan Marcus Berg gjort 18 av dessa.

Med nya lirare som Quaison, Sema och Samba-Sam hoppas jag att de här två matcherna som väntar närmast ger oss en lika härlig eftersmak som känslan är inför.

Min förhandskänsla grundas i månt och mycket i att det är offensiva spelare som är nya här och då jag föredrar den offensiva taktiktavlan framför alternativen är jag för att Janne ger de här spelarna chansen att etablera sig.

Allt hänger så klart på vad man presterar, så väl i klubb- som landslag, men en bra start är att vara uttagna i truppen och där är vi nu.

I samma veva som truppen presenterades så offentliggjordes även en kontraktsförläning mellan Svenska fotbollsförbundet och Janne Andersson och det nya kontraktet gör att han sitter säker fram till VM i Qatar 2022.

Det är snudd på strålande tider, härliga tider – men resultaten ska in också innan vi spikar det hela.

Tack för att ni tog er tid.

@Soffcoachen