Inför kvällens Champions League-kval

Igår kvalificerade sig AEK Aten, Young Boys och Ajax för Champions League-spel till hösten och i kväll ska de få sällskap av ytterligare tre lag.

Kvällens matcher med resultaten från rond #1 inom parantes:
PAOK vs Benfica (1-1)
PSV vs BATE (3-2)
Salzburg vs Crvena zvezda (0-0)

PSV är alltså det enda laget som kliver in i kvällens matcher med ledning och i resterande två är det därmed lite mer öppet. Oddsen utser dock Benfica till knappa favoriter mot PAOK och det köper jag, men PAOK med en sylvass Aleksandar Prijović på topp kan mycket väl ställa till oreda där så den matchen rör jag inte.

Oddsen i skrivandets stund:

I de resterande två matcherna får Salzburg bära favoritskapet hemma mot Röda Stjärnan och det är heller inget anmärkningsvärt i det. Österrikarna är ruggigt starka hemma och radar upp hela elva raka segrar som hemmalag, men i detta är ett gäng träningsmatcher inräknade.

PSV då, har de kvalité nog för att inte sjabbla bort sin ledning mot BATE Borisov? Ja, det tror jag att de har. Likt Salzburg så är det ett starkt hemmalag och även om det var en jämn match senast så ska det mycket till för att BATE vänder på steken som gästande lag, det tror jag.

Om jag tvingas välja vilka som avancerar så lägger jag min röst på PSV, Salzburg och Benfica. Jag tror att favoriterna lever upp till förväntningarna helt enkelt och det bästa med de här matcherna är att huvudturneringen smyger sig allt närmare.

Tack för att ni tog er tid.

@Soffcoachen