Reflektioner över Premier League-starten

Premier League är igång, men just nu under uppehåll på grund av UEFA Nations League som ska invigas under veckan. Fyra omgångar hann dock meds innan uppehållet och här och nu ska jag gå igenom mina reflektioner över tabellen, prestationer och vissa lag som gör bättre eller sämre ifrån sig än förutspått.

Toppen…

… Jürgen Klopps Liverpool lever upp till förväntningarna. Fyra raka segrar, nio mål framåt och bara ett bakåt. Stabilt – som förväntat.
… Watford, vilken säsongsinledning! Likt Liverpool och Chelsea så är de ensamma om att stå på 12 poäng efter fyra omgångar och avslutade överraskande med att hemmaslå Tottenham. Hatten av för deras säsongsinledning.
… Chelsea med nye tränaren inleder piggt och spelet ser bra ut. Kanske har de kvalité nog för att hänga med ett tag till, men håller det för guldstrid? Jag är något kluven och spontant är svaret nej.

Mitten…

… Everton blandar och ger, men verkar onekligen väldigt svårslagna.
… Arsenal är likt Everton ett lag som varierar i sina prestationer. En bra dag är de riktigt bra, men de kan också vara riktigt dåliga. Blir de ett lag för topp 5? Nej, det känns inte så..
… Manchester United, stormarnas klubb de senaste åren och visst fortsätter det storma. José Mourinho har en tuff uppgift framför sig då säsongsöppningen varit långt ifrån felfri och dessutom en tuff CL-grupp.

Botten…

… West Ham med nyanställde Pellegrini i spetsen står på fyra raka förluster. Hur länge får Pellegrini förtroendet? Blir han först ut? Mycket möjligt om det inte händer saker efter uppehållet.
… Newcastle föll hedersamt mot Man City, Chelsea och Tottenham – samtliga matcher med 2-1 dessutom. En poäng finns på kontot och detta efter 0-0 mot Cardiff. Känns som det kan bli en tuff säsong.
… Huddersfield öppnade med två brakförluster, 0-3 hemma mot Chelsea och 6-1 borta mot City. Därefter har de två raka kryss. Blir ett lag för bottenstriden, men frågan är om de är snäppet vassare än de uslaste? Tveksamt känner jag.

Premier League är tillbaka först nästa helg – då med ett spelschema enligt följande:

Någon mer som längtar efter kommande helg? 

***

Tack för nu och på återseende.

@Soffcoachen