Vem ska göra målen?

Sverige gör debut i UEFA Nations League i kväll och detta i kraft av hemmamatch mot Turkiet då Friends Arena står som värd av kvällens match. Att Jannes mannar får bära favoritskapet är förståeligt då det är hemmaplansfördel som råder, men jag vet i tusan om det blir en seger så här i premiären då det är högst oklart vem som ska agera målskytt?

Det vi fick se av Sverige i träningsmatchen mot Österrike senast var med handen på hjärtat allt annat än bra. Ursäkterna för den dåliga prestationen av spelarna var många och jag köper dem inte. Det är i träningsmatcher man ska prestera för att få chansen på nytt, sen kan man alltid tycka att det är tufft när förutsättningarna inte är optimala – men inställningen då, vart befann den sig?

Underkänt med råge är mitt betyg på prestationen senast och jag hoppas och tror att det syns en tydlig inställningsförbättring här i kväll.

Något som oroar mig är detta med målskyttet. Ola Toivonen har som bekant tackat för sig i landslagssammanhang och även om han kanske inte var någon glasklar skyttekung i Blågult så är det ändå en spelare som kunde avgöra matcher. Nu har vi en mer och mer avdankad Marcus Berg på topp ihop med spelare som är på väg uppåt i sina karriärer, men den där solklara målkungen ala Zlatan Ibrahimovic saknas.

Till kvällens möte saknar vi Emil Forsberg på grund av skada och kanske också en sjuk Andreas Granqvist. Det får mig att bli något osäker på hur Sverige ska lyckas besegra Turkiet?
Kanske gör vi det, men det är långt ifrån självklart, vilket också oddsen vittnar om.

Dubbla degen på Sverige mot ett Turkiet som inte direkt var bra i sin Nations League-premiär mot Ryssland är ett odds som heter duga, men jag köper det och något lir blir det inte från min sida.

Jag hoppas som sagt att vi får se en förbättring här i kväll jämfört med senast, men några tre poäng… det får vi allt se om det blir.

Tack för att ni tog er tid.

@Soffcoachen