Tankar inför Champions League-kvällen

Champions League gör säsongspremiär på riktigt ikväll då gruppspelet inleds. Nytt för den här säsongen är avsparkstiderna som är 18:55 respektive 21:00 och jag inget fan av det precis. Champions League är klassiskt och ska spelas 20:45, tisdagar och onsdagar. Så enkelt är det, men inte nu längre.

Kvällens matcher då, vad tror vi om dem? Det är ett rätt tilltalande utbud rent spelmässigt och för en fotbollsälskare är det bara att sätta sig bekvämt i soffan och njuta av underhållningen som väntar.

16 lag är i farten vilket ger oss åtta matcher som spelas enligt följande:

 • 18:55 Barcelona vs PSV
 • 18:55 Inter vs Tottenham
 • 21:00 Club Brügge vs Dortmund
 • 21:00 Röda Stjärnan vs Napoli
 • 21:00 Galatasaray vs Lokomotiv Moskva
 • 21:00 Liverpool vs PSG
 • 21:00 Monaco vs. Atletico Madrid
 • 21:00 Schalke 04 vs Porto
 • En del matcher är givetvis mer intressanta än andra och de jag kommer bevaka lite extra ikväll är Barcelonas möte med PSV där jag tror att spanjorerna löser en glasklar seger med hållen nolla. Att Tottenham tar poäng mot Inter är inte omöjligt och Spurs +0,5 finns det värde i enligt mina ögon och öron och sen har vi stormötet i Liverpool där PSG gästar.

  Frågan verkar inte vara om det blir mål utan snarare hur många? Jag har redan publicerat ett speltips från den matchen hos Bettingstugan där jag skriver rekar så gott som dagligen och det spelet finner jag så pass mycket värde i att jag vill dela det här också.

  Över 24,5 regelbrott är plockat till oddset 1.83.
  Jag tror helt enkelt på en tuff match mellan två bollskickliga lag. Håller ni med så är det fritt fram att rygga.

  *****

  Tack för att ni tog er tid.

  @Soffcoachen