Gbg-derby – så slutar det

Stockholmsderbyt igår var sevärt. AIK tog tre blytunga poäng i jakten på Lennart Johanssons pokal och vi kan ju alltid hoppas att kvällens Göteborgsderby blir något liknande, även om det inte tävlas på riktigt samma sätt för de här lagen…

Varken IFK Göteborg eller BK Häcken har chans på seriesegern så känslan är att det här derbyt kan bli rätt så avslaget. Åtminstone för ett av lagen. Blåvitt slåss förvisso för att undvika negativt kval och så här långt ser det ljust ut för alla Blåvitt-anhängare.

Sex poängs försprång har man på närmast jagande vilket är Sirius på 14’e platsen som innebär kvalspel mot tabelltrean från Superettan, men det vet ni väl redan hoppas jag.

Som ni kan se i samma tabell är det ett Häcken som spelar för egentligen ingenting alls då de är placerade på en trygg och säker mittenplacering med varken inblandning nedåt eller uppåt.

Blåvitt har de dock inte besegrat på de två senaste mötena då vårmötet slutade med seger för IFK, 2-1 och mötet innan dess slutade 1-1, båda gångerna med Gamla Ullevi som spelplats.

Senaste gången som Häcken vann var på just Bravida Arena och då med glasklara 4-0 i en match som genomfördes den andra i fjol. Det var Häckens första seger i det här derbyt sedan 2011.

Tror ni Hissingeklubben är sugna på en ny derbyseger? Jag tror det, men samtidigt tror jag att vi kan komma att bjudas på ett rätt så uddlöst derby, tyvärr.

Jag tror på Häcken, men spelvärdet är lågt.

****

Tack för att ni tog er tid & lycka till med kvällens spel.

@Soffcoachen