Härlig tisdag!

För en sportfåne kallad @Soffcoachen är den här tisdagen en rätt härlig sådan. Vi bjuds nämligen på ligamatcher från franska Ligue 1, italienska Serie A, spanska La Liga, tyska Bundesliga och inhemska Allsvenskan ihop med Superettan – och detta mitt i veckan alltså.

Bara det konstaterandet att det är en fotbollstisdag som heter duga är snudd på strålande tider, härliga tider – men det väntar vi med tills vi sett vart och hur matcherna landar.

För egen del är jag lite extra nyfiken på mötet från San Siro där Inter tar sig an ett formstarkt Fiorentina. Blåsvartrandiga Inter har två segrar i närminnet och detta efter fantastisk dramatik med sena avgöranden.

I Champions League-mötet med Tottenham letade sig segermålet in i 92’e och i ligamötet med Sampdoria senast fick Inter tre poäng med sig från Stadio Luigi Ferraris efter matchens enda mål i 94’e.

När görs matchens sista mål ikväll? För mål lär det ju bli, eller hur? Jag tror på en riktigt sevärd match och att båda lagen målar är nog inget dumt spel.

****

Om inte Serie A faller i smaken så kan jag rekommendera kvällens enda match från Superettan.

  • Halmstad BK vs Landskrona BoIS

Båda lagen slåss för viktiga poäng, men i två olika världar. Landskrona för att undvika degradering tillbaka till division 1 och HBK för att haka på AFC Eskilstuna i kampen om tredje platsen.

Toppen mot botten alltså, och visst bör det visa sig. Rak HBK-seger är vad jag tror på och 1.60 på Halmstad hemma är inte så pjåkigt i mina ögon.

Nu är det viktiga poäng på spel som sagt, men det bör ändå vara klar fördel HBK här – speciellt i kraft av hemmaplan.

****

Det finns hockey att tillgå också. Både från KHL och HockeyAllsvenskan.

Modo Hockey reser till huvudstaden för att spela mot AIK Hockey på Hovet. Två lag som inlett säsongen med två raka segrar vilket betyder att vi får ett trendbrott här, men åt vilket håll? Jag tror på Modo, men det är bara en svag magkänsla så några pengar satsar jag inte.

Däremot i KHL, där tror jag att Avtomobilist är något bättre än sina motståndare som idag är Lokomotiv Yaroslavl. En toppmatch även där alltså.

Hemmaseger är att räkna med, men blir det under ordinarie tid eller krävs det förlängning?


Det här spelet innebär att vi rättar grönt så länge hemmalaget plockar flest poäng här – och det tror jag att de gör.

****

Det är mina idéer dagen till ära. Finner ni samma värde som jag gjort önskar jag er lycka till vid rygg och som alltid tack för att ni tog er tid.

@Soffcoachen