Måndagskväll med Allsvenskan

Då var det måndag igen och helgen den bara flög förbi precis som vanligt. Sportutbudet var stort, ja nästintill gigantiskt skulle jag vilja påstå, men för att vara måndag är det inte så pjåkigt ikväll heller. Det lever naturligtvis inte upp till helgens utbud, men med Premier League, Serie A och La Liga i farten är det synd att klaga.

För egen del fokuseras det dock på Allsvenskan kvällen till ära. Tre matcher ska spelas och dessa hittar vi i Borås, Stockholm och Örebro.

  • Elfsborg vs Häcken
  • Hammarby vs IFK Göteborg
  • Örebro vs Trelleborg

Med en slutspurt runt hörnet är det viktiga poäng på spel på många arenor just nu och ser vi till kvällens matcher så är det inget undantag. Elfsborg slåss hör och häpna för att inte riskera att trilla ner i bottenstriden igen och det är samma förutsättningar för IFK Göteborg. Två lag som inför säsongen hade helt andra ambitioner, men som båda stått för riktiga fiaskon.

Nu har förvisso både Elfsborg och Blåvitt skaffat sig lite marginal på närmast jagande vilket är Brommapojkarna, men det är bara med fem respektive fyra poäng och det är en jäkla massa poäng kvar att spela om så det är långt ifrån glasklart hur bottenstriden utformar sig.

Känslan är dock att både Elfsborg och IFK Göteborg ska klara sig med marginal till slut. De är för bra för något annat och då botten är så pass risig som den är så är det rätt klara klasskillnader där, men vem vet…?

Trelleborg då, de gästar Örebro. Hur rolig kan den matchen bli? Allt talar för att skåningarna lämnar Allsvenskan som tabelljumbo och ÖSK har i princip inget att spela för. 0-0 eller 3-3? ÖSK bör vinna, men gör de det?

Mitt huvudfokus hamnar på matchen från den kungliga huvudstaden där Bajen gästas av Blåvitt. Ett storstadsmöte mellan två segersugna lag – känns hur kul som helst. De här lagen är inte bara segersugna, de är mer eller mindre piskade till segrar i varsina ändar av tabellen.

Blåvitt för att som tidigare nämnt inte behöva titta nedåt och Bajen för att väcka liv i guldstriden igen – eller åtminstone haka på i jakten på Europa-plats.

Jag tror på en hyggligt jämn match, men att det blir mål känns lika glasklart som att jag ska till Jönköping på torsdag för att se HV 71 – Djurgården på plats i Kinnarps Arena – och det ska jag ju så mål bör det bli.

TV-pengen läggs på att ett mål hittar under sista kvarten till nästan dubbelt upp. Värdet? Helt okej, tycker jag.

****

Tack för att ni tog er tid och lycka till med kvällens spel.

@Soffcoachen