Oj, oj – vilken match det kan bli

Champions League rullar vidare med nya matcher och efter gårdagens besvikelse på Lyons segermiss hemma mot Shaktar siktar jag in mig på kvällens i särklass hetaste match. Tottenham gästas av Barcelona och vill det sig väl kan den här matchen bli precis hur bra som helst. Mer om det lite senare.

Kvällens CL-utbud i sin helhet

Betta på Champions League

Som ni ser finns det fler intressanta matcher den här kvällen. Tidig avspark i Paris där PSG ställs mot Röda Stjärnan och likt många andra så ställer jag mig frågan: Hur stort vinner PSG? Jag tror på en stabil hemmaseger – minst med tre bollar, men det är bara en magkänsla.

Sen har vi ett par intressanta kvällsmatcher. Vad sägs om PSV vs Inter? Kanske inte den hetaste, men ändå rätt intressant i mitt tycke. PSV är starka hemma och efter att ha sett Ajax prestation borta mot Bayern igår så kan väl vad som helst hända, eller?

Vi har även Dortmund vs Monaco där Dortmund är MEGAFAVORITER. Är det korrekt? Ja, tro fan det. Monaco är totalt under isen, men någon gång vänder det då lagets kapacitet är betydligt bättre än resultatraden, men frågan är om det är mot Dortmund borta de tar sig samman? Tveksamt.

Napoli gästas av Liverpool. Jag tror att Napoli tar poäng här, men jag satsar inga pengar på det då det inte är den matchen som följs utan istället läggs fokus på vad jag utser till kvällens hetaste match, nämligen…

  • Tottenham vs Barcelona

– Barcelona har inte varit så bra som vi är vana vid. Tre senaste matcherna för spanjorerna är segerlösa och detta efter att ha mött Girona hemma, Leganes borta och nu senast Athletic Bilbao hemma. Förlust mot Leganes med 2-1, sedan 2-2 mot Girona och 1-1 mot Bilbao. Hur mår Barcelona egentligen?

– Lite samma fråga kan vi ställa angående Tottenham. Ett lag som tog oss med storm i fjol, men som fått en rätt trög start på säsongen ändå. Kanske har det vänt nu efter tre raka segrar i närminnet? Men det är bara kanske det. De har inte ställts mot några starkare prov utan rätt klena motstånd i Brighton borta där de vann med 2-1 och Watford hemma i cupen, där det krävdes straffar för att Tottenham till slut skulle avancera. I helgen blev det ”stabila” 2-0 borta mot Huddersfield, men i fjol vann de där med det dubbla…

Som ni vet så är det två lag vi har mer att önska utav och med tanke på att detta är Champions League så räknar jag med en match mellan två lag som går stenhårt för tre poäng. Tottenham i kraft av hemmaplan, men också för att inte riskera att halka efter sina konkurrenter i gruppen då de som bekant föll öppningsmatchen mot Inter borta efter ett sent avgörande.

Mitt speltips hämtas från skottmarknaden och här tror jag att Tottenham har goda möjligheter att passera skottlinan som presenteras nedan.

Team 1 är hemmalaget, det vill säga Tottenham och att de passerar fem skott på mål är taget till dubbla degen.

****

Lycka till vid rygg & tack för att ni tog er tid.

@Soffcoachen