En förändring måste ske

Flera kvällstidningar är igång med avslöjandet om att Julen Lopetegui får sparken från Real Madrid i dag. Rubrikerna går i stil med att han sade adjö till spelarna efter 5-1-förlusten i El Clasico på Camp Nou och att ersättaren redan är klar.

Typ så, men är det sanningen?
Ja, tyvärr så är det nog det.

Jag är egentligen inte så mycket för att offra en tränare när det är ett lag som sviker då jag lever i tron att en tränare av den här kalibern knappast gör något dåligt jobb. Han gjorde ju inte direkt bort sig i Porto eller som spansk förbundskapten, men här i Real Madrid har det inte stämt och då finns det ingen annan utväg.

Tränaren ryker, spelarna tar sig samman och snart kanske La Liga är som vanligt igen med topplagen på plats i toppen.

Ersättaren sägs just nu bli Antonio Conte och med honom som ny huvudansvarig på bänken i marängerna kan det kanske bli en rätt så trevlig säsong för alla Real Madrid-anhängare trots allt.

Så sa vi ju förvisso inför säsongen också – men ändå. Den här gången tror jag att det händer grejer, men ingenting är klart i skrivandets stund så vi får vänta och se.