Ingen aning utan spaning

Real Madrid har till slut bestämt sig för att sparka nyrekryterade Julen Lopetegui från jobbet som huvudtränare. 5-1-förlusten mot Barca i El Clasico blev för mycket och numera är spanjoren inget annat än arbetslös och att det blev så här kommer inte som någon chock precis.

Bara genom att slänga ett getöga över tabellplaceringarna i La Liga så förstår man att det är något som inte står rätt till.

Real Madrid hittar vi först på en niondeplats och det är naturligtvis inte bra nog för ett lag av deras kaliber och dignitet. Nu ska reservlagstränaren ta över som en temporär lösning men frågan är om den blir så temporär eller om den rätt som det är går från temporär till permanent?

Santiago Solari (även känd som ”den lille indianen”) är namnet ni ska lägga på minnet då det är mannen som numera basar över Real Madrids A-lag.  Han kommer alltså närmast från att ha basat över reservlaget, men har en längre historia än så i klubben. Mellan år 2000 och 2005 noterades han för inte mindre än 131 ligamatcher i Real Madrid och detta efter att ha blivit handplockad från lokalrivalen Atletico Madrid.

Nu ska ny historia mellan de här parterna skrivas och jag håller tummar och tår för att Solari lyckas.

Jag är för att man ger honom möjligheten istället för att värva in någon helt utifrån. Solari har en historia i klubben och vill det sig väl blir den historian något vackrare på sikt, men det vet vi först om ett par veckor – som tidigast. Steg ett för att lyckas på sikt är att börja leverera trepoängare vilket ger både spelare och ledning ett välbehövligt lugn och gör han det, då kan Real Madrids temporära lösning bli mer än bara temporär.

Vi har ingen aning utan spaning, men det är med en rätt härlig magkänsla som jag ser fram emot att följa ”nya” Real Madrid framöver och jag hoppas som sagt att El Indiecito (den lille indianen) tar till de knep han kan för att lyckas.