Allsvenskan mitt i veckan

Onsdags kvällen närmar sig och klockan 19:00 ikväll har vi avspark i inte mindre än fem allsvenska matcher. Det är Allsvenskan mitt i veckan alltså och undertecknad han tackar och tar emot för den här serien den gillas skarpt.

Kvällens matcher:

  • Djurgården vs IFK Göteborg
  • GIF Sundsvall vs Hammarby
  • Brommapojkarna vs IFK Norrköping
  • Kalmar vs Trelleborg
  • Häcken vs Sirius

Vissa matcher är hetare än andra och vissa tror vi hårdare på än andra. För att nämna några exempel så är både Bajen och Peking tämligen klara favoriter och jag ser många som kliver in på Häcken -1,5 och -2 och rent spontant känns det stensäkert, men fotboll är inte riktigt så logisk – i alla fall inte när det kommer till betting.

Jag blir inte förvånad om Häcken får slita betydligt hårdare för segern än vad oddsen vittnar om då inbördes möten ger sken av att Sirius är något av ett mardrömsmotstånd. Fyra raka matcher lagen emellan, inklusive en träningsmatch då, har slutat oavgjort och med Philip Haglunds form är Sirius lurigare än vanligt.

Jag avstår spel.

****

Storstadsmötet då, Djurgården vs IFK Göteborg – hur ska det sluta? Jag tror och hoppas på Djurgården, men vet i tusan… Magkänslan är kluven och ett kryss där känns inte alls omöjligt.

1-1 efter att lagen gör mål i varsin halvlek?
Ja, why not?

****

IFK Norrköping behöver ta tre poäng mot BP för att haka på AIK i toppen och Bajen behöver ta full pott mot Giffarna för att inte tappa mark i jakten på Europa-plats. Där är dagens kanske viktigaste matcher i poängsyfte och jag tror mig våga påstå att Peking vinner samtidigt som Giffarna kniper en pinne mot Haammarby.

****

Det är mina tankar i korthet inför kvällens allsvenska mitt i veckan och hur ni än lirar på matcherna ovan så önskar jag er all lycka med kvällens lir samtidigt som jag tackar för visat intresse.

****

Imorgon är det full omgång i SHL igen och då snackar vi hockeytorsdag på riktigt. Återkommer redan då med tankar och idéer till vad som komma skall under torsdagskvällen.

****

På återseende!