Guldfrossa i AIK?

Allsvenskan igår, allsvenskan idag – och det är inte vilka matcher som helst. Igår tog IFK Norrköping tre blytunga poäng borta mot Brommapojkarna och med den trepoängaren vet AIK att det är bara skiljer en poäng just nu – men då har stockholmarna en match mindre på kontot.

Ikväll väntar Östersund på Jämtkraft Arena och även om oddsen utser AIK till rätt så klara förhandsfavoriter ändå så vill jag lyfta ett varningens finger.

Östersund har tappat såväl tränare som spelare av sådan klass så ersättare inte finns i mängder, men trots detta gör Östersund vad Östersund gör, det vill säga presterar. Även om det inte räckt till någon strid om topplaceringarna i år så är jag mäkta imponerad över det här laget som trots alla spelartapp och saknaden av en viss Potter som tränare så rullar det ändå bara på.

Hemma har de två raka segrar i ryggen och detta efter att ha haft Dalkurd samt Brommapojkarna på besök. Omgången innan var det Malmö FF som gästade och då föll hemmalaget med 2-3 efter att ha haft ledningen med 2-0 efter kvarten spelad, men MFF ville mer och vann väl ändå rättvist till slut.

Nu är det toppmatch som väntar igen och efter AIK’s 1-1 hemma mot just MFF senast och Östersunds 4-2-förlust borta mot Norrköping så tror jag att det vi bjuds på här blir en match mellan två segersugna lag.

Kanske har AIK drabbats av guldfrossa och kanske kan Östersund finna motivation i att bryta deras negativa trend mot just AIK som motståndare samtidigt som de sätter käppar i hjulet för AIK’s guldjakt…?

När AIK var här för två år sedan vann de med 2-0 och i fjol blev det 3-0… det ger AIK alltså 5-0 på två matcher mot Östersund borta och bara det bör vara tändvätska för ett hemmalag som kan spela något mer avslappnat än sina motståndare.

****

Det är med spänning jag ser fram emot kvällens två allsvenska matcher.

  • Malmö FF vs Örebro
  • Östersund vs AIK

****

Jag hoppas på Östersund, men tror på AIK.
Säkrare är jag på att MFF löser tre poäng mot ÖSK, men värdet där är alldeles för lågt.

****

Sen har vi hockey att se fram emot också. Full omgång i SHL – det gillar vi.

****

Tack för att ni tog er tid och på återseende.