Grattis AIK!

AIK gjorde det bättre än förväntat igår. 2-1-segern borta mot Östersund betyder med största sannolikhet att guldet är klart och jag lyfter på hatten redan nu. Inte för att jinxa, utan för att helt enkelt berömma och samtidigt gratulera. Det AIK gjort i år är starkt och så som de uppträdde igår förstår jag att en lirare som Simon Thern väljer att ställa sig i ledet som en av de första att gratulera stockholmarna.

Redan efter knappa fem minuters spel på Jämtkraft Arena uppe i Östersund fick AIK’s Enoch Adu syna det röda kortet vilket innebar spel med en gubbe mindre, men det hindrade inte AIK från att fortsätta vinna mot Östersund borta. 2-0 till gästerna var ställningen när vi gick till pausvila och även om Östersund försökte i andra så kom de aldrig närmare än ett reduceringsmål.

AIK vann med 2-1 och de tre poängen som inkasserades var blytunga.

****

Simon Thern var tidigt ute med att gratulera AIK på det här sättet.

****

Och i dagens Sportbladet kunde vi läsa ett rätt udda uttalande från Norling som aldrig slutar showa.


****

Jag var som ni kanske sett något skeptisk till AIK inför gårdagens match, men jag är inte sämre än att jag kan ändra mig och nu ska det väldigt mycket till för att det här glider dem ur händerna.

Lennart Johanssons pokal är grymt nära och på söndag kan den säkras hemma mot GIF Sundsvall.

****

Tror ni AIK lyckas?
Det tror jag.