Tankar inför Juventus vs Man United

Tidigare idag delade jag med mig av ett speltips hämtat från kvällens enda match i HockeyAllsvenskan. Där och då försökte jag hålla mig ifrån Champions League genom att konstatera att bara för att det är en onsdag i november behöver allt inte handla om fotboll, men det håller inte. Kvällen har en hel del intressanta matcher att erbjuda och en som kittlar lite extra mycket är naturligtvis mötet mellan Juventus och Manchester United.

Lagen möttes på Old Trafford för två veckor sedan och där gick Juve och vann med 1-0 efter att Paulo Dybala gjort matchens enda mål redan efter 17 minuters spel. Tack vare den trepoängaren står Massimiliano Allegris mannar på nio poäng så här långt och är med det resultatet gruppens enda obesegrade lag efter tre omgångar.

Jag tror att ”den gamla damen” fortsätter gå obesegrade även när omgång fyra summeras sent ikväll. José Mourinho och hans United står onekligen inför en minst sagt tuff uppgift och precis som jag twittrade ut nyligen så är jag som United-supporter nöjd med poäng ikväll, men med handen på hjärtat tror jag det blir tufft – riktigt tufft.

Juve säkrar seriesegern vid seger och med vetskapen om hur otroligt starka de är hemma på Allianz Stadium i Turin samt den defensiva styrka de visade upp bland annat i senaste mötet på Old Trafford så… ja, ni förstår vart vi är på väg. Att Juventus blir tydligare och tydligare favoriter är fullt förståeligt, United mår inte bra och ”The Special One” på bänken är pressad sedan tidigare.

Går Valencia och vinner mot Young Boys hemma på Mestalla och Juve gör det förväntade här, det vill säga vinner, ja då är det tufft läge för José och hans mannar.

Lås oss avvakta lite med att gå händelserna i förväg för det ska ju faktiskt spelas om poängen innan slutsatserna kan dras, men min känsla är att det kan bli en jobbig kväll för oss som håller på Manchester United.

Hoppas jag har fel.