Heja Malmö

Efter två dagar fullproppade med härliga Champions League-matcher byter vi nu fokus till ack så charmiga Europa League. Här finns det en del lag som vi vanligtvis inte bevakar sådär supertufft och en del lag som vissa av oss kanske aldrig ens hört talas om. På den nivån är det, nästan i alla fall.

Till skillnad från Champions League där de stora lagen oftast befinner sig så får vi i Europa League ett smörgåsbord av som sagt kanske inte riktigt lika heta matcher på förhand, men i mina ögon är det här lite av tjusningen med den här turneringen.

Jag ser med spänning fram emot vissa matcher under kvällen och en av dessa är givetvis den på Stadion i Malmö där norska Sarpsborg 08 kommer på besök.

Uwe Rösler har gått ut och sagt att det är endast tre poäng som gäller och han är inte blyg med att poängtera detta. För att avancera från gruppen måste kvällens match vinnas och så är det nog.
Den gode Uwe vet vad han pratar om.

Läget i MFF’s grupp just nu är att Genk toppar gruppen på sex poäng, sen har vi Sarpsborg och MFF som tvåa respektive trea och sist hittar vi turkiska Besiktas.

Genk står på sex poäng, Sarpsborg och MFF på fyra och Besiktas på tre. Det betyder att gruppen lever i allra högsta grad, men så länge Genk gör vad de ska hemma mot Besiktas och samtidigt som MFF gör vad Uwe kräver i sin match så är det en inte riktigt lika levande grupp därefter. Vinner hemmalagen i den här gruppen sina matcher så är det ett helt annat utgångsläge som råder och jag hoppas och tror att så blir fallet.

MFF spelade 1-1 mot Sarpsborg borta och det resultatet ska det vara nöjda med – om de lever upp till favoritskapet ikväll.
Gör inte MFF jobbet nu när det gäller som mest, då kvittar det att de besegrade Besiktas med 2-0 hemma.
Då är allt slit förgäves.

Nu knyter vi nävarna och håller tummarna för att Malmö gör vad som krävs.
Vi hoppas på tre poäng för skåningarna som gör den här Europa-resan något häftigare och hetare än vad den redan är.

Heja Malmö!