Räknar inte ut MFF – än…

Inför mötet med Sarpsborg på Malmö Stadion igår pratade Uwe Rösler om att allt som gällde var tre poäng. Syntes det på spelarna i himmelsblått? Nej, knappast. Jag tycker inte att Malmö gjorde vad vi förväntade oss av dem och kanske var det just därför de misslyckades den här gången?

Vi var många som räknade med en ”enkel” Malmö-seger, men tyvärr var vi lika många som blev besvikna.

Jag har inga som helst sympatier för Malmö i Allsvenskan – det är inte laget i mitt hjärta, bara så ni vet det. Men när det är Europa-spel och jakten på ett svenskt lag ute på de stora scenerna i de här sammanhangen igen, då är det egentligen bara MFF som kan genomföra det för tillfället, men den här gången ville det sig inte och nu är det ett minst sagt tufft läge som väntar inför avslutningen av gruppspelet.

****

Finns det något positivt med det här så är det väl att MFF har de svåraste matcherna kvar. Det jag vill säga med det är att de har överraskat oss i positiv bemärkelse förut och vem vet om de gör det igen?

Genk hemma och Besiktas borta.
Det är Malmös kvarvarande matcher – som minst.

Beroende på utgången i dessa kan resan i detta Europa-äventyr snart vara över, men vill det sig riktigt väl så gör Malmö det högst oväntade och löser poängen när ingen räknar med det.

Jag tror nog tyvärr inte att de lyckas, men frågan är om det är särskilt negativt i det här sammanhanget?
Tveksamt.

****

Karjala Cup inleddes igår.

****

Tre Kronor besegrade Tjeckien med 3-2 – i Tjeckien.
Jakob Lilja gjorde sitt första landslagsmål.
Marcus Davidsson också.
Och så även LHC’s succéback i Lukas Bengtsson.

****

Tre debutanter – samtliga målade.
Det är strålande tider, härliga tider för svensk hockey.