Kvaltankar

Direktkvalet till Superettan drar igång idag. Två matcher ska genomföras och det är Värnamo och Varberg som ska försöka försvara sina platser och de utmanas såklart av lag som vill avancera.

Spelschemat:

  • 16:45 Oskarshamns AIK vs Varberg
  • 19:00 Syrianska vs Värnamo

Lagen uppifrån inleder på bortaplan och känslan är att om det ska bli skifte i seriesystemet för de här lagen så är det ikväll som utmanarna måste leverera.
Jag menar på att såväl Oskarshamn som Syrianska mer eller mindre måste vinna ikväll för gör de inte det, då är det minst sagt tufft utgångsläge inför returen.

i fjol kvalde Mjällby mot Örgryte, då vann Mjällby hemma med 2-1, men returen slutade med samma siffror för ÖIS – men där drog de det längsta strået till slut i kraft av just hemmaplan.
Den andra kvalmatchen var mellan Akropolis och Frej. 1-1 i rond ett, 0-0 i rond två och Frej klarade sig kvar på grund av bortamålsregeln.

Att hemmaplansfördel är viktig vet vi sen tidigare, men när det är den här typen av matcher är den såklart ännu viktigare och nu är frågan vilka av de här lagen som spelar i Superettan 2019?

Jag tror att både Värnamo och Varberg fixar att förnya kontrakten, men det lär inte bli lätt…
Och tur är väl det för spänning och dramatik hör till vid den här tiden på året.