Nations League & SHL-kväll

Vi har både hockey och fotboll att se fram emot ikväll och för egen del kommer det fokuseras på båda delar. Först ut är sju nya och svårspelade SHL-matcher och därefter väntar landslagsfotboll från UEFA Nations League.

****

Vi börjar med hockeyn.

Sju matcher som sagt och spelschemat ser ut enligt följande:

  • Brynäs vs Färjestad
  • HV 71 vs Linköping
  • Skellefteå AIK vs Malmö Redhawks
  • Timrå vs Mora
  • Växjö Lakers vs Luleå
  • Örebro vs Rögle
  • Djurgården vs Frölunda

Kvällens roligaste match?
Jag tror den spelas på Hovet.

Toppmötet mellan Djurgården och Frölunda känns hett och efter stockholmarnas målexplosion i bortamötet med Timrå i förrgår ska det bli intressant att se om målformen håller i sig mot seriens bästa bortalag.

Kvällens tråkigaste match?
Örebros möte med Rögle.

Örebro föll i Mora senast i en riktigt seg och tråkig match. 1-1 efter ordinarie tid blev 2-1 efter förlängning och när de här lagen möttes i Ängelholm senast vann Rögle med 2-0. Hur målas det ikväll? Inte mycket, tror jag…

****

I övrigt tror jag att Växjö har bra chans hemma mot ett formstarkt Luleå, men med tanke på gästernas ruggigt fina facit är den lurig, likt många andra av kvällens matcher.

Sen ska det bli intressant att se om SAIK kan följa upp trepoängaren de tog borta mot Frölunda med tre nya hemma mot Malmö som hade det jobbigt mot Brynäs senast.

Lyckas SAIK ta andra raka kan en vändning vara nära, precis som i Växjö och då är kanske ordningen sakta men säkert snart återställd.

****

Vad gäller fotbollen så ser jag stort värde i att Belgien gör vad som känns rimligt, det vill säga kör över Island.

När de möttes på Island senast vann belgarna med 3-0.
Borde bli lika stora, om inte större siffror ikväll.

****

Tack för att ni tog er tid och lycka till med kvällens spel.