VAR till Premier League – äntligen

Igår möttes vi av nyheten att Premier League-klubbarna röstat ja tack till videodomarsystem i Premier League.

Det är så bra, så efterlängtat och så nödvändigt.

Fotbollen blir bara snabbare och snabbare, spelarna blir skickligare och skickligare och domarna får ta så mycket oförtjänt skit så det är inte klokt.

Jag är för det här med videodomare då jag hellre ser att en match avgörs på ett korrekt sätt istället för ett mänskligt misstag. Nu är det dock inte en felfri värld vi får bara för att ett videodomarsystem plockas in, men ändå. Det är ett steg åt rätt håll och på sikt kommer det här bli hur bra som helst.

Misstagen kan fortfarande ske, men jag lever i tron om att de kommer bli betydligt färre från och med nästa säsong och det är det jag menar med att vi tar ett steg åt rätt håll.

Jag hoppas att ni håller med och köper mitt resonemang.