Hatten av för MFF

Jag vill börja med att erkänna en sak och det är den att jag trodde inte att MFF skulle lyckas lösa avancemang i Europa League, men det gjorde dem.

Tre poäng hemma mot Besiktas och tre nya borta mot Besiktas igår betyder att skåningarna fortsätter sitt Europa-äventyr och allt detta är tack vare en fantastisk tränare.
Och ett bra lag, såklart.

Uwe Rösler är mannen som styr, han som dirigerar spelarna, han som motiverar dem lite extra och han som får dem att prestera.
Uwe får Malmö FF att må bra och med honom i spetsen känns MFF igen som ett storlag igen.

Jag är djupt imponerad och mycket av detta är tack vare den finfina insats de stod för igår.
Spelarna hade en bra dag på jobbet, de presterade och de hade till viss del även det där flytet som man behöver ha för att göra det ”omöjliga”.

Att åka till Istanbul och besegra Besiktas är ingen omöjlighet i sig, det visade ju MFF så sent som igår kväll, men när förutsättningarna var som de var så är det sannerligen ingen enkel uppgift och det är något vi ska bära med oss inför kommande 16-delsfinal.

Oavsett motstånd för MFF så kommer de få finna sig i att vara underdogs sett över två möten.
Det är min spontana känsla och på pappret finns det naturligtvis vissa lag som vi hellre vill ha än andra, men oavsett lott så kommer det bli tufft.

Nog om det nu, vi får vänta och se hur lottningen blir och till dess kan vi väl bara luta oss tillbaka och njuta över hur fantastik gårdagskvällen ändå blev för svensk del.

// Soffcoachen